Bahçeli Terör Konusunda AK Parti'nin Yanında Olduklarını Açıkladı

Bahçeli Terör Konusunda AK Parti'nin Yanında Olduklarını Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele edildiği sürecek eleştirileri devam etmesine rağmen AK Parti'nin yanında olduklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin terörle mücadele ettiği sürece yanında olduklarını açıkladı. Bahçeli, diğer konulardaki eleştirilerin baki kalacağını söyleyerek üstlerine düşen en büyük sorumlulukları yerine getireceklerini söyledi.

MHP'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli,  Türkiye'nin iki süreçle boğuştuğunu söyleyerek birinin uluslararası komplo sürecinde üst bağlılık olduğunu, Türkiye'nin etnik ayrışma ve milli kimliği kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Diğerinin ise Avrupa Birliği ile ilgili olduğunu belirten MHP lideri, AB'nin beklentileri ve dayatmalarını ön planda tuttuğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu ve Almanya Şanşölyesi Angela Merkel'in Nizip'teki mülteci kampını gezdiğini belirterek, iki başbakanın Mart ayı içerisinde Brüksel'de gerçekleştirilmiş toplantı dahilinde tahminlerden fazla şekilde Türkiye'ye yük bindiren geri kabul anlaşmasını kabul ettiğini söyledi. Davutoğlu'nun AB tarafından verilen 72 maddenin yerilme sürecini ev ödevi olarak nitelendiren MHP lideri, 72 maddenin halledilmesi sonucunda vize muafiyetinin sağlanacağını söyledi.

Mültecileri Türkiye öncelikli olarak ele almalı

Suriyeli mülteci sorununu sadece Avrupa tarafından öncelikli ele alınmasının yanı sıra, Türkiye için de öncelikli olarak ele alınması gereken bir külfet olduğunu söyleyen Bahçeli, Türkiye'nin mülteci deposu ve Avrupa Birliği'nin sınır kapı bekçisi olmayacağını belirtti. Bahçeli, Türkiye'nin milli onurunun hafife alınamayacağını söyleyerek, mülteci sorununun garip ve çelişkili yanı olarak, iade edilen mültecilerin bir kısmının Suriye dışındaki ülkelerden gelen mülteciler olduğunun altını çizdi.

Bahçeli ayrıca Davutoğlu ve Merkel'in Gaziantep'in yanı sıra Türklüğün kalbi olarak nitelendirdiği Kilis'e gitmesini de arzu ettiğini dile getirerek, içini acıtanın Davutoğlu'nun çaresizliği ve acizliği olduğunu ifade etti.

Ak-parti'nin

AK Parti'nin terörle mücadelede yanındayız

MHP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir edeceğini söylediği Dolmabahçe mutabakatını tanımadıklarını söyleyerek, Abdullah Öcalan'ın 10 maddelik metnini yerin dibine soktuklarını ve ayaklarıyla çiğnediklerini ifade etti. Erdoğan'ın mutabakatı elinin tersiyle itmiş olmasının ardından terör örgütünün TBMM'deki temsilcileriyle yan yana oturan AK Parti'nin milletvekillerine de bir çift söz söylemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, AK Parti terörle mücadele ettiği sürece AK Parti'nin yanında olduklarını vurguladı. Artık demokratik açılım olmadığını, milli birlik ve kardeşlik sürecinin kadavra olduğunu söyleyen Bahçeli, teröristlerin silahlarını gömmesini değil, güvenlik birimlerine teslim olmasını istediklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.