Bahçeli'den önemli "Başkanlık Sistemi" açıklaması

Bahçeli'den önemli "Başkanlık Sistemi" açıklaması

İşte MHP liderinin o açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği çalışmaları sırasında gündeme getirilen başkanlık sistemi için "Meclis'e nasıl bir Anayasa değişiklikliği teklifi geleceğini görmemiz lazım. TBMM'ye bir metin getirilmesinde yarar var. Fiili durum sürerse Türkiye bir kaos ve kriz dönemine girebilir, bunu aşmak lazım. Başkanlık sistemi tartışması siyaseti zenginleştirecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP olarak ülkeye öncelik veren sorunların çözümüne yüksek katkı sağlayabilecek bir öneri ortaya koyduklarını söyledi.

Bahçeli şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda parlamenter sistem vardır ve bunun işleyişi tartışmalara yol açıyor. Bazı reformlara ihtiyaç vardır. Son dönemde de başkanlık sistemini gündeme getirerek bu sorunların çözümüne dair öneri sunan bir AK Parti vardır. Bugün ulaştığımız boyut başkanlık sistemine geçelim mi düzeyindedir. Bir de fiili durum var. Bu durum devam ederse siyaset yeni bir kaos dönemine sürüklenebilir. Bunun önlemek için biz bu konuda ısrarcı olan siyasi iktidarın önerisini getirmesini istedik. Bize göre TBMM’ye bir metin getirilmesinde yarar vardır.”

CHP’li Selin Sayek Böke’nin açıklamalarına dair soruya ise Bahçeli şu yanıtı verdi:

“CHP’ye yanıt vermeye gerek yok. Çünkü birileri CHP adına medyaya konuşuyorsa ona yanıtı önce Sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun vermesi gerekir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.