Bahçeli'den Vural'a: Sen Kararını Vermişsin

Bahçeli'den Vural'a: Sen Kararını Vermişsin

MHP Grup Başkanvekilliği'nden Oktay Vural'ın istifa etmesiyle beraber Devlet Bahçeli ilk yorumu yaptı

Muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayında 656 oy toplamasının ardından durumu değerlendirerek grup başkanvekilliği görevini bırakan Oktay Vural'ın kimin yanında yer alacağı tartışılırken, Vural'ı sevenler aday olması yönünde baskı yapıyor.

Genel seçimler ipleri koparmış

1 Kasım Genel Seçimleri'nde büyük bir hezimete uğrayan MHP'de parti içi büyük bir tartışma patlak vermişti. Olağanüstü kongre seslerine  cevap olarak Genel Merkez'in "Kurultay 18 Mart 2018'dir" başlıklı bildiriye imza atmayan milletvekilleriyle iplerin gerildiği öne sürülmüş, Vural da bu süreçten çok rahatsız olduğunu dile getirerek; “Süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok” ifadelerini kullanmıştı.

Vural da dönülmez yolda 

Oktay Vural'ın açıklamasının ardından bildiri meselesini yalanlayan Bahçeli Vural'ın kendisini mecliste temsil ettiğini söyleyerek aralarında bir sorun olmadığını aktarmış, MHP'nin bölünmeye çalıştığını söylemişti. İstifa kararını ilk olarak Devlet Bahçeli'ye açıklayan Vural, istifa etmeden önce Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek gidiş hattın iyi olmadığını ifade etti. Bahçeli de Vural'a kararını çoktan verdiğini söyleyerek "hayırlı olsun" ifadesini kullandı.
 
MHP kulislerinde Vural’ın, Bahçeli’nin 17 Haziran’da İzmir’de delegelerle yaptığı iftarda “Bahçeli’yi karşılamadığı, Bahçeli’nin de bu duruma tepkili olduğu ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.