Bahçeşehir Koleji Dünya Yapay Zeka Kongresi’ne katıldı

Bahçeşehir Koleji Dünya Yapay Zeka Kongresi’ne katıldı

Bahçeşehir Koleji, ABD’nin eğitim üssü Boston’da eğitim ve iş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleşen ‘‘Dünya Yapay Zeka Konferansı’’na katıldı.

BUEK Başkanı Enver Yücel’in tek Türk konuşmacı olarak yer aldığı dünyanın en büyük Yapay Zeka Konferansına, Türkiye’den katılan tek K12 eğitim kurumu Bahçeşehir Koleji oldu. Bahçeşehir Kolejini; Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve beraberinde bulunan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlük Yöneticileri, Okul Müdürleri ve Kurucu Temsilcilerinden oluşan heyet temsil etti. Bahçeşehir Koleji yöneticilerin-den oluşan heyet, konferans kapsamında Genel Müdür Özlem Dağ’ın açılışını yaptığı, Bahçeşehir Koleji Yapay Zeka Okur Yazarlığı programının da anlatıldığı eğitim paneli gerçekleştirdi. 

yapay-zeka-kongresi-foto-04--enver-yucel.jpg

Türkiye’de Yapay Zeka Okuryazarlığı eğitimi uygulayan ilk K12 eğitim kurumu olan Bahçeşehir Koleji, yapay zeka alanındaki son gelişmeleri takip etmek üzere dünyanın en büyük yapay zeka konferansı olarak kabul edilen ‘‘AIWorld Conference’’a katıldı. Konferans kapsamında Bahçeşehir Koleji de eğitim paneli düzenledi. Harvard, IBM, Microsoft, Amazon, Google, Facebook gibi dünya devlerini bir araya getiren ve bu yıl Cambridge İnovasyon Enstitüsü tarafından 4. kez düzenlenen ‘‘AI World Conference’’a dünyanın ve Amerika’nın çeşitli bölgelerinden 3 bin kişi katıldı. Yapay zekanın uygulamadaki durumlarına odaklanıldığı, yapay zeka çözümleme-leri ve ağ iletişim ve iş geliştirme fırsatlarının sunulduğu konferansa, dünya yapay zeka piyasasını elinde tutan firmaların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 250 konuşmacı katıldı. Amazon’un yöneticilerinden Wilfred Justin, IBM’den Pin-Yu Chen ile MIT’den ‘‘Yüzyılı şekillendiren 100 Amerikalıdan biri’’ ve dünyanın en etkili 7 veri bilimcisinden biri olan Dr. Alex Sandy Pentland’ın da konuşmacı olarak yer aldığı konferansta BUEK Başkanı Enver Yücel de Türkiye’den konuşma yapan ilk ve tek kişi olarak yer aldı. 

 “Sistem 6 ay içinde dünyaya açılacak”

Eğitim sektörünün geleneksel bir yapıda olduğunu ifade eden Enver Yücel, konuşmasında şunları söyledi; “Eğitimde yapay zekayı geliştirmek lazım. Eğer bu sektörle uğraşan insanlar bunu değiştirirse işte o zaman eği-timde biz devrim yapmış oluruz. Çünkü, eski dünyanın anlayışıyla yeni dünyayı inşa edemeyiz. Çalıştığımız yapay zeka sektörlerine bakın, her alanda kişiye özgü hizmet vermektedirler. O zaman bütün bu işin başlangıcında kişiye özgü öğretim yapmamız lazım. Eğer kişiselleştirilmiş bir eğitim yapamazsak, değiştirdiğimiz sektörlere öğrenci ve insan yetiştiremeyiz. Bunu da yapamazsak o zaman adil ve eşit dünyadaki dağılımı sağlayamayız. Ben bir eğitimciyim. 10 yıldır eğitimin kişiselleştirmesiyle ilgili grubum ve arkadaşlarım çalışıyor. Önemli mesafeler katettik. 2 yılda yapay zeka temelli öğretime geçtik. Bu sistem, öğrencilerin neden anlamadığını tespit edecek ve daha iyi anlayabilmeleri için onlara yanıtlar verecek durama gelecektir. Şu anda sadece ülkemiz Türkiye’de uygulanan sistemi, 6 ay zarfında bütün dünyaya açacağız. Arkadaşlarımın bu alanda çalışabilmesi için çok verimli olması lazım” dedi. “Ekonomiyi destekle ve insanların hayatını değiştir” sloganıyla hareket eden konferansın, Türkiye’den tek katılımcı ise BAU Global Başkanı Enver Yücel oldu. Yücel, şuan sadece Türkiye’de kullanılan yapay zeka altyapısıyla kişiselleştirilmiş sistemi, yakında dünya pazarına açacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.