Baidu'nun sürücüsüz araçları otoyolda

Baidu'nun sürücüsüz araçları otoyolda

Çin'in arama motoru Baidu'nun sürücüsüz araçları otoyolda test sürüşüne çıktı.

Baidu, ülkenin kuzeyindeki Tiencin kentinde henüz kullanıma açılmayan Tangşan-Langfang otoyolunun 33 kilometrelik kısmında otonom sürüş teknolojisini test etti.


Şirketin ilk kez otoyolda test ettiği sürücüsüz araç teknolojisinde araçların performansı, çevreyi algılaması ve otonom sürüş kabiliyeti ölçülerek  bilgi toplandı.

Birkaç yıldır otonom araç teknolojisi üzerinde çalışan Baidu, Las  Vegas'ta düzenlenen Uluslararası Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda otonom  teknolojisinin en son geldiği nokta olan Apollo 2.0'ı tanıtmıştı.

Çin'de 2000 yılında Robin Li tarafından kurulan internet şirketi Baidu  ülkenin Google'ı olarak da biliniyor. Şirketin arama motoru olarak hizmet  vermesinin dışında bünyesinde video ve sosyal paylaşım platformları, e- Kitap,  çeviri, yemek siparişi gibi çeşitli alt uygulamalara yer veriyor.

Günlük aktif kullanıcı sayısı bir milyarı aşan Baidu'nun Duer adlı  yapay zeka destekli sesli asistan uygulaması da bulunuyor.

Dünyada son yıllarda bilişim şirketlerinden Otomobil üretici firmalara  birçok firma otonom araç teknolojisi üzerine çalışma yapıyor. Uluslararası  rekabetin arttığı bu alanda Baidu'nun yanı sıra araç kiralama şirketi Uber, arama  motoru Google ve Apple ön plana çıkıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.