Bakan Akar, Gürcistan Başbakanı ile görüştü

Bakan Akar, Gürcistan Başbakanı ile görüştü

Bakan Akar, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gürcistan- Türkiye- Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’na yer almak üzere Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geldi. Tiflis Havalimanı’nda Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Davit Sujashvili, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, Başbakanlığa geçerek Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile görüştü.

Bakanlık kaynaklarından, Bakan Akar’ın, bölgesel sahiplik ilkesi esas alınarak Karadeniz’deki sorunların karşılıklı diyalog ve görüşme yoluyla barışçıl şekilde çözülmesi gerektiğinin altının çizildiği, iki ülke arasında askeri eğitim ve savunma sanayii alanlarında iş birliğinin daha da geliştirilmesinin önemini vurguladığı bilgisi aktarıldı. Milli Savunma Bakanı Akar'ın, Türkiye ve Gürcistan arasındaki tarihi ve kültürel bağlara vurgu yapıldığı, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne verilen önemin belirtildiği öğrenildi.

aw433674-01.jpg

Gürcistan Hükümet Yönetiminin Basın servisinden yapılan açıklamaya göre, Garibaşvili ve Çavuşoğlu Gürcistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık ve yakın ikili ilişkilerin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin on yıllardır Gürcistan'a verdiği desteğin, ülkenin savunma kuvvetlerinin gelişmesinde özel bir rol oynadığı belirtildi. Savunma mekanizmalarının güçlendirilmesinde ve tehditlerin önlenmesinde çok uluslu ortak askeri tatbikatların rolüne ve bu çalışmaya müttefik ve dostların aktif katılımının önemine vurgu yapıldı.

Açıklamada tarafların, bölgedeki durum ve güvenlik konularının da konuştuğu belirtildi. Gürcistan'ın, ihtilafların uluslararası hukukun temel ilke ve normlarına uygun olarak, uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde çözüme kavuşturulmasını memnuniyetle karşıladığı ve bu yoldan başka bir alternatifin bulunmadığına dikkat çekildi.

aw433674-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.