Bakan Çavuşoğlu'ndan Irak'a askeri operasyon açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan Irak'a askeri operasyon açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında bölgesel gelişmelere ilişkin ve dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Barzani'nin asıl derdi kendi başkanlığını yürütmek. Şu anda belli olmayan bir süreç uzun zamandır bölgesel yönetimin başkanlığını yürütüyor ve seçim olsa başkanlığını kaybedeceğini biliyor.

Irak'tan gelecek talepleri değerlendirir ve her türlü desteği veririz. Ortak operasyonda dahil olmak üzere her şey masada. Bölgede 2 ülkeye komşu sınırı var İran ve Türkiye. Bu bölgenin geleceğini riske atan konularda bölgedeki ülkelerle işbirliği yapmamız normaldir. Biz Irak'ın yanlış politikalarına katılmadığımızı her zaman söylüyoruz arkalarından konuşmuyoruz ve 4 Ekim'de de Tahran'a gidiyoruz Sayın Cumhurbaşkanımız ile. Hepimizi ilgilendiren bbir tehdit ortaya çıktığında işbirliği yapabiliriz bu doğaldır kimse de buna bir şey diyemez.

"Askeri müdahale için Bağdat'ın daveti gerekiyor"

İhtiyaç duyulduğunda bu tür ortak tatbikatlar önemlidir. Biz ihtiyaç duyduğumuz zaman burada Irak'ın egemenliği önemli. Irak devletinin hükümetinin bizi davet etmesi de önemli. Angajman kurallarımızı uyguladığımız durumlar var. Bize Irak'tan bir tehdit bir saldırı geldiği zaman PKK'nın bulunduğu yerlere biz çok operasyonlar yaptık. Bu uluslararası hukuktan doğan hakkımız. Ama bir ülkenin içerisine askeri olarak girebilmemiz için o ülkeden davet gelmesi gerekiyor. Burada da bizim muhatabımız Bağdat'tır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.