Bakan Ersoy'dan Kemeraltı’na UNESCO Müjdesi

Bakan Ersoy'dan Kemeraltı’na UNESCO Müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 9 Mart'ta İzmir'e yaptığı ziyaretin ana gündemlerinden biri de Kemeraltı Çarşısı oldu.

İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda TARKEM'e yaklaşık 1,5 saat zaman ayıran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarihi kent merkezinde öncelikli yapılması gereken çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Kemeraltı ve çevresinin İzmir için çok değerli bir bölge olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, "biz de bakanlık olarak her türlü desteğe hazırız" dedi. TARKEM'in projelerini de yakından takip ettiğini belirten Ersoy, kuruluş modeli ve hedefleriyle bu tür bölgelerin kalkınması için güzel bir rol model olduğunu dile getirdi. İzmir Tarihi Kent Merkezi'nin UNESCO Dünya Mirası olması için TARKEM tarafından hazırlanan dosya için de teşekkür eden sayın bakan, Geçici Liste'ye girmesi için ivedilikle hareket edeceklerini ve hemen talimat vereceğini söyledi.

Bakan Ersoy, bölgeyi kalkındıracak restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerine de maddi kaynak sözü verdi. TARKEM Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce, Genel Müdür Sergenç İneler ve Yönetim Kurulu Danışmanımız Abdül Aziz Ediz'in hazır bulunduğu toplantıya, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ve bürokratlar katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.