Bakan Karaismailoğlu:  Çalışanların cebine iyi para girecek

Bakan Karaismailoğlu: Çalışanların cebine iyi para girecek

Muhalefetin, sendikaların ve ekonomistlerin eleştirdiği yeni asgari ücreti Bakan Adil Karaismailoğlu "Sonuçta çalışanların cebine iyi para girecek, daha fazla çalışarak işverene getiri olarak dönecek." ifadeleri ile değerlendirdi.

Asgari ücret dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2023 için asgari ücret 8 bin 506 lira oldu. Ancak asgari ücret oranını muhalefet partileri, ekonomistler ve sendikacılar yetersiz bularak eleştirdi ve en fazla üç ay süre verdi.

Türk - İş "Beklentileri karşılamadı" dedi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise "Milyonlarca işçi, ailesiyle yoksulluğa mahkum edilmiştir" diyerek tepki gösterdi.

650x344-bakan-karaismailoglu-ikinci-ceyrekte-haberlesme-sektorunun-yuzde-32-buyudu-1664868410815.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise asgari ücrete yapılan zamla ilgili "Çalışanlar daha fazla üretecek, kazanacak" dedi.

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Karaismailoğlu şöyle devam etti: "Gayet iyi rakam. İnşallah ülkemizde pozitif gelişmelere yol açacak. Enflasyonla mücadele geri adım atılmadan devam edecek. Onu da takip edeceğiz. İnşallah daha bereketli olacak. Sonuçta çalışanların cebine iyi para girecek, daha fazla çalışarak işverene getiri olarak dönecek. Bizim çalışanlarımıza da aynı oranlarda yansıyacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.