Bakan Kurtulmuş, İzmir'de konuştu

Bakan Kurtulmuş, İzmir'de konuştu

"Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak"

Fuar İzmir’de 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak" dedi. 

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi 9 Aralık tarihine kadar Fuar İzmir’de düzenlenecek. İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek. Kongrenin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye belli hedeflere ulaşması paydaşların müşterek çalışması ile mümkün olur. Üniversitelerimiz turizm sektörleriyle ilgili faaliyetlerde ne kadar çok yer alırlarsa sonuçlarda o kadar kısa sürede gerçekleşir. Gastronomi konusunda en rahat konuşacak ülkelerden biriyiz. Post modern zamanlarda en fazla önemsenen anahtarlardan biri milli mutfak kültürüdür. Hemen her vatandaşın kabul ettiği yeme içme alışkanlıkları maalesef kürese kültürün yeme alışkanlıkları ile etkilenmiştir. Türkiye’nin son derece zengin olduğunu farkına varması lazım. Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak” ifadesini kullandı.

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, “5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik” teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturuyor. Turizm acente sahipleri, şirket genel müdürleri, rehberler, gazeteci ve yazarlar ile eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek panellerde gastronomi turizminin yeri ile önemi tartışılacak. Travel Turkey İzmir ve Gastronomi Turizmi Kongresi’nin yanı sıra 9 Aralık tarihine kadar Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle lezzetli yarışmalar gerçekleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.