Bakan Kurum'dan flaş Elazığ açıklaması!

Bakan Kurum'dan flaş Elazığ açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu

Bakan Kurum, "Bütün Elazığ'da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde hasar tespit çalışması bittiği zaman vatandaşlarımız hak sahibi olacaklar. Afet bölgesinde alınması gereken her türlü karar alınmış durumdadır" açıklamasını yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Kalıcı konutlarımızı gerçekleştiriyoruz. Şubat ayı itibariyle başlıyoruz.  Nakit yardımlarımızı yaptık. Hem belediyelerimize hem valiliklerimize gönderdik.  Elazığ merkez ve ilçelerimizde şuana kadar 58 yıkılan, 981 ağır hasarlı, 823 orta hasarlı binamız var.

Elazığ'da yüzde 40 hasar tespitlerini tamamladık. Hasarlı konutları, deprem riski olan konutları dönüştüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun hasarlı risk taşıyan konutları dönüştüreceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili kararlıyız. 3-4 gün içerisinde bütün hasar tespitleri bitireceğiz. 

(Elazığ'da fahiş kira artışı iddiası) Tespit edilmesi halinde gerekli hukuki süreç başlatılacak. Ağır ve hasarlı binalara girmeyin. Ağır hasarlı yerleri mahalle mahalle inceliyoruz.  Yemişli’de üreteceğimiz konutlarımız zemin +3, zemin +4’ü geçmeyecek. 3+1 konutlarımız brüt 120, 2+1 konutlarımız brüt 90 metrekare olacak. Ve şehrimize yakışacak içindeki her türlü sosyal donatısıyla birlikte inşallah en kısa zamanda inşa edilip vatandaşlarımıza sunulacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.