Bakan Murat Kurum: Kaynaklarımız sınırsız değil

Bakan Murat Kurum: Kaynaklarımız sınırsız değil

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugün yeraltı su seviyesi Konya’da bundan 15-20 yıl önce 50 metreden çıkıyordu. Şimdi 250-300 metrelere geldi. Bu kaynaklarımızın hiçbiri sınırsız değil" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin görüldüğü şehirlerden biri olan Konya’da düzenlenen, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İklim Şurası Gençlik Oturumu ile başladı. Gençlik Oturumunda İklim Elçileri ve program katılımcılarına hitaben bir konuşma gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin çok önemli bir dönemece girdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler’de (BM) açıklamış olduğu ‘Net Sıfır Emisyon Hedefi’ yani aslında ürettiğimiz karbonları bir şekilde yutak alanlarla yutulması emisyonların çerçevesinde bir hedef ortaya koyduk. Çünkü bunu koymak zorundayız. Bugün yeraltı su seviyesi Konya’da bundan 15-20 yıl önce 50 metreden çıkıyordu. Şimdi 250-300 metrelere geldi. Bu kaynaklarımızın hiçbiri sınırsız değil” dedi.

aw549129-01.jpg

“Buradaki tüm kardeşimizin senden benden daha iyi bu görevleri yapacağını düşünüyorum”

Bakan Kurum, yaptığı konuşmada gençlerin ümitleri, beklentileri olduğunu, iklim değişikliği ile mücadelede ön safta yer almak istediklerini söyleyerek, “Buradaki gençlerimizde de o ümit, gelecekle ilgili beklenti var. Aslında yapılan araştırmalar da bunu söylüyor. 10 bin üniversite gencimizle yapılan araştırmada yüzde 56’sı büyük felaketleri bekliyor. Gençlerimiz diyor ki önümüzdeki süreçte büyük felaketler yaşayacağız. Ama hepsinin ümitleri var, beklentileri var ve bu iklim değişikliği ile mücadelede ön safta yer almak istiyorlar. O yüzden buradaki pırıl pırıl 209 üniversitemizden gelen iklim Elçileri bu işin öncülüğünü yapacaklar.

Buradaki tüm kardeşimizin senden benden daha iyi bu görevleri yapacağını düşünüyorum. Hepimizden daha iyi yapacaklar. Çünkü bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz kişiler onlar. Dolayısıyla o farkındalığı 209 iklim elçisi ben de 210’uncu abileri, kardeşleri olarak inşallah bu iklim değişikliği ile mücadelenin öncülüğünü tüm Türkiye’de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.