Bakan Muş: Yeni göçmen dalgasına izin vermeyeceğiz

Bakan Muş: Yeni göçmen dalgasına izin vermeyeceğiz

Bakan Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı basın toplantısında Temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Dünya Bankası’nın 2020 yılı için küresel ekonomide 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en derin ekonomik daralmanın yaşandığı açıklamasını hatırlatarak, Avro bölgesinin son 10 yılın en büyük enflasyon seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Bakan Muş, İstanbul Ataşehir Hali’nde yaşanan olaya işaret ederek, “Ticaret Bakanlığı olarak biz, piyasayı bozucu faaliyette bulunanlara, tekel oluşturarak fiyatları manipüle edenlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Haksız fiyat artışları ile vatandaşın kursağından geçecek ekmeğe gözünü dikenleri fırsatçı olarak nitelendiren Bakan Muş, söz konusu kişilerin gözünün yaşına bakmayacaklarını belirtti.

“Vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz”

Bakan Muş, çarşıda, pazarda ve markette arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları ile vatandaşın cebine elini uzatanlardan hesap soracaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Elbette serbest piyasa ekonomisinden yanayız. Ancak bu kuralsız ve sınırsız bir piyasa düzenini savunduğumuz anlamına gelmiyor. Serbest piyasa ekonomisinden ne kadar yanaysak, piyasa ekonomisinin kurallarını hiçe sayanların da bir o kadar karşısındayız. Bir takım yasadışı yollarla fahiş fiyat artışı yapanlara karşı Bakanlığımızın elindeki tüm enstrümanları kullanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz.”

ky6-3857.jpg

“Biz dürüst çalışan esnafın, tüccarın, iş insanının sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz”

Tüm denetim elemanlarının kanunlar tarafından Ticaret Bakanlığına verilen yetki çerçevesinde olağan dışı faaliyetleri gözlemleyeceğini ve gereken cezai işlemleri uygulayacağını ifade eden Bakan Muş, “Biz dürüst çalışan esnafın, tüccarın, iş insanının sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz. Onların taleplerini ve sorunlarını sektör sektör dinlemeye, çözüm yolları üretmeye elbette devam ediyoruz” diye konuştu.

Yatırımları arttırmanın, yerli üretimi daha da güçlendirmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Türkiye’yi daha da ileriye taşımanın, refahımızı arttırmanın çabasını veriyoruz. Tabi bizler bu çaba içerisindeyken birileri de Türkiye’nin elde ettiği başarıları önemsiz göstermenin derdine düşmüş durumda” dedi.

“Türkiye kendi topraklarına yönelik bir göçmen dalgasına asla ve asla müsaade etmeyecektir”

İstismar edilen bir diğer konunun da Afganistan’daki hadiseler sonrası gündeme gelen göçmen meselesi olduğuna dikkati çeken Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Buradan net bir şekilde ifade etmek isterim ki; Türkiye kendi topraklarına yönelik bir göçmen dalgasına asla ve asla müsaade etmeyecektir. Biz Türkiye olarak mülteci akınına karşı sınırlarımızı sıkı bir şekilde tutacak ve göçmen yükünü sırtımıza almayacağız” dedi.

Göç meselesinde tüm dünyanın üzerinde durması gereken küresel bir sorun olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bu noktada bütün yükü belli ülkelere yüklemeye dönük yaklaşımları kesinlikle kabul etmiyoruz. Afganistan’da ortaya çıkan sorunların müsebbibi kimse, bugün Afganistan kimlerin yüzünden bu kaotik ortama sürüklenmişse, evvela onlar bu göç dalgasıyla ilgili çözüm üretme sorumluluğundadır. Bu noktada Türkiye sınır kapılarında aldığı önlemleri en üst düzeye çıkarmıştır” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.