Bakan Selçuk "Yaz tatili iptal olacak mı?" sorusunu cevapladı!

Bakan Selçuk "Yaz tatili iptal olacak mı?" sorusunu cevapladı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk, "Yaz tatilinin iptal olup olmayacağı, bilimsel verilere dayanır. Şu an için bir şey söyleyemeyiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Sağlık Bakanlığımız ile süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Okullardaki eğitime ara verilmesi kararını koronavirüsün dünyadaki yayılımı ve Bilim Kurulunun verileri doğrultusunda aldık. Okulların açılabilmesi için de yine Bilim Kurulunun verilerine ihtiyacımız var. Durum netleştiğinde alınacak kararları tüm halkımızla paylaşacağız." dedi.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesapları ile Bakanlığın "meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden yayınlanan "10 Soruda Uzaktan Eğitim" başlıklı videoyla uzaktan eğitim sürecine ilişkin merak edilenleri cevapladı.

OKULLAR AÇILACAK MI?

"Sağlık Bakanlığımız ile süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Okullardaki eğitime ara verilmesi kararını virüsün dünyadaki yayılımı ve Bilim Kurulunun verileri doğrultusunda aldık. Okulların açılabilmesi için de yine Bilim Kurulunun verilerine ihtiyacımız var. Durum netleştiğinde alınacak kararları tüm halkımızla paylaşacağız."

YAZ TATİLİ İPTAL OLACAK MI?

YKS gibi bir sınavı online olarak yapabilecek bir sistem dünyada yok. Uzaktan YKS olması söz konusu değil. İçerik değişebilir. Yüz yüze öğretilen konulardan sorular çıkacak. Bugünkü eğitimden konular dahil edilmeyecek. Yaz tatilinin iptal olup olmayacağı, tatilin iptal olup olmayacağı bilimsel verilere dayanır. Şu an için bir şey söyleyemeyiz..

"240 BİN SORUMUZ VAR"

İnterneti çocuklara bırakalım diye toplumdan bir beklenti içindeyiz. Yoğun internet kullanımı sorunlar yaratabilir. Bir öğrenci televizyonda eğitimi kaçırdı. Tekrarını da kaçırdı. EBA'da her dersin tekrar izleyebileceği bir eklentisi var. Defalarca izleyebilir. 240 bin sorumuz var. Ciddi bir kütüphane bu.

Biz yüz yüze eğitimde de telafi yapacağız. Her halükarda belli fırsatları paketleyip telafi eğitimi yapacağız. Bizim eğitim takvimimizde 365 gün faaliyetler var. Çok sayıda içerik var. Her velimize bültenler gönderiyoruz. Bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Mail yoluyla yapıyoruz. Okullar açıkken fiziksel yolla veriyorduk. Şu an EBA'dan devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.