Bakanlıktan market denetimleriyle ilgili flaş açıklama

Bakanlıktan market denetimleriyle ilgili flaş açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Polis ve jandarmanın dün 81 ildeki market denetimlerinde, 1183 işletmeci ve müşteri hakkında adli/idari işlem yapıldı" denildi.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın aldığı market ve süpermarketlerin saat 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermesi, müşteri sayısının doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda bir kadar olması, market içinde ve dışında sosyal mesafe kurallarına uyulması gibi kurallar çerçevesinde polis ve jandarma ekiplerinin denetim yaptığını duyurdu.

İlgili denetim çerçevesinde ülke genelinde 35 bin 868 market ve süpermarketin kontrol edildi. Sosyal mesafe kuralına uymayan bin 183 işyeri işletmecisine ve müşteriye Umumi Hıfzıssıha Kanunu ve TCK'nın ilgili maddesi uyarınca adli ya da idari işlem uygulandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı polis ve jandarma ekipleri 81 ilde market ve süpermarketleri denetledi. Denetimlerde 35 bin 868 market/ süpermarket kontrol edildi.

Market ve süpermarketlerin saat 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermesi, müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda bir kadar olması, market içinde ve dışında sosyal mesafe kurallarına uymamaktan Umumi Hıfzıssıha Kanunu ve TCK’nın  ilgili  maddesi uyarınca toplam  1.183 iş yeri işletmecisine/müşteriye adli ya da idari işlem uygulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.