Bakanlıktan satılık 40 timsah!

Bakanlıktan satılık 40 timsah!

Namibya Çevre, Orman ve Turizm Bakanlığı, 'insanlar ile vahşi hayvanlar arasındaki çatışmaları azaltmak için' iki bölgedeki 40 timsahı, isteyen ülkelere satacak.

Güney Afrika ülkesi Namibya’da Çevre, Orman ve Turizm Bakanlığı, ‘insanları tehdit ettiği’ gerekçesiyle 40 timsahı satışa çıkardı.

“İnsanlar ile vahşi hayvanlar arasındaki çatışmaları azaltmak için’ Zambezi ve Kavango bölgelerinde yaşayan hayvanları ortamdan uzaklaştırma kararı aldıklarını açıklayan Bakanlık Sözcüsü Romeo Muyunda, ulusal parkların dışında yaşamaya başlayan, insan ve diğer besi hayvanlarına zarar veren timsahların, uygun yaşam koşullarını sağlamayı taahhüt eden ülkelere satılacağını söyledi.

timsah1-e1686917952656.webp

Yeşil Gazete'de yer alan habere göre, Namibya’da koruma tedbirlerinin etkili şekilde uygulanmasıyla son yıllarda vahşi hayvanların sayısının arttığına işaret eden sözcü, bu durumun insanların yaşam alanlarının kısıtlanmasına yol açtığını öne sürdü.

Muyunda, timsahlar için gerekli yaşam alanına sahip olma ve hastalık testi yapabilme şartlarını yerine getiren ülkelere, timsahların satılacağı bilgisini paylaştı.

Namibya hükümeti, 2019’dan bu yana vahşi hayvanların saldırılarından ötürü, vatandaşlarına 2,3 milyon Namibya doları tazminat ödemek zorunda kaldı. Bu, dört yıl içinde vahşi hayvan saldırıları sebebiyle Namibya’nın vatandaşlarına yaklaşık 3 milyon lira ödeme yaptığı anlamına geliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.