BALBAY: "HEPİMİZ BU ÜLKE İÇİN ÖLMEYE HAZIR KEMAL KILIÇDAROĞLU'YUZ"

BALBAY: "HEPİMİZ BU ÜLKE İÇİN ÖLMEYE HAZIR KEMAL KILIÇDAROĞLU'YUZ"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınadı, "Bu koşullarda Meclis açık olmalıdır, Türkiye TBMM'den yönetilmelidir" dedi.

Balbay, CHP İzmir İl örgütünün Kılıçdaroğlu'na saldırıyı kınama açıklamasını ardından Foça'daki aynı amaçlı açık hava toplantısına katıldı. Balbay burada şu değerlendirmeleri yaptı:

"Hepimiz bu ülke için ölmeye hazır Kemal Kılıçdaroğlu'yuz. CHP nerede olursa olsun bu ülkenin sigortasıdır. Bize sadece yas tutmak yakışmaz. Kaderimizi kimseye emanet etmeyeceğiz. Bugün 26 Ağustos Büyük Taarruz‘un başladığı gün. O ruhla geleceğe bakıyoruz."

Meclis'in açık olması gerektiğini söyleyen Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye topraklarında operasyon düzenliyoruz, terör kitlesel kıyıma dönüşmüş, Ana muhalefet liderine saldırı düzenlenmiş, Meclis böyle bir zamanda açık olmayacak da ne zaman açık olacak. Mademki saldırı ülke bütünlüğüne o zaman Türkiye Meclis'ten yönetilmelidir."

Balbay CHP'nin sadece arada bir danışılacak parti olmadığını belirterek, “biz danışma organı da değiliz. Ülkeyi yönetenler sorumluluklarının bilincinde olmalı. Sadece yas tutmak acizliktir" dedi.

15 Temmuz'un Türkiye'yi iç savaşa sürükleme senaryosunun bir halkası olarak değerlendiren Balbay şöyle devam etti:

"Balkanlar dağıldı, sıra Türkiye'de dediler; Kafkaslar çöktü, sıra Türkiye'de dediler; Irak parçalandı, sıra Türkiye'de dediler; Suriye iç savaşta, sıra Türkiye'de diyorlar... Hayır, sıra Türkiye'ye gelmeyecek. Türkiye 26 Ağustos, 9 Eylül, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ruhuyla yoluna devam edecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.