Balbay Sert Konuştu: Behçet Uz'un Kemiklerini Sızlatmayın

Balbay Sert Konuştu: Behçet Uz'un Kemiklerini Sızlatmayın

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay İzmir'deki zehirlenme skandalına çok sert çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay İzmir’in iki büyük hastanesi olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen zehirlenme olayını meclis gündemine taşıdı.

Balbay Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına soru önergesi verdi. 

Balbay konu ile ilgili İzmir’deki hastanelerde yürütülen taşımalı yemek sistemine dikkat çekerek, bu durumun İzmir’in sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini söyledi. Balbay özellikle İzmir’deki hastanelerin yemek şirketlerinin özelleştirilmesinden sonra benzer durumların arttığını vurgulayarak bakanlığı bu konuda önlem almaya çağırdı. 

Balbay, Behçet Uz’u yaşamının son döneminde tanıdığını, İzmir üzerine röportajlar yaptığını belirterek şunları söyledi:

“ Uz bu hastaneye gözü gibi bakardı. İzmir’in ilk Belediye Başkanı, Fuar’ın mimarı Uz’un kemiklerini sızlatmayın. Bu hastane ile ilgili geçmişte de bazı yakınmalar bize kadar ulaştı. Bakanlığı ciddiyete davet ediyorum. Sağlık tedaviden beslenmeye bir zincirdir.”

Balbay konu ile ilgili TBMM başkanlığına Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

10.11.2016 tarihinde İzmir'de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 100'den fazla hasta, hasta yakını ve personel, yedikleri yemekten zehirlenmiştir. Zehirlenen personel sayısının yüksek olması nedeniyle hastalara sağlık hizmeti verecek yeterli sayıda sağlık çalışanı kalmadığından, hastane yönetimlerinin sorunu çözmek için izinli personeli 'acil' olarak hastaneye çağırdıkları görülmüştür. Yaşanan bu vahim tablonun taşımalı yemek sistemi nedeniyle hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların sağlıklarını tehdit etmeye başladığı ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda;

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hangi yemek şirketleri hizmet vermektedir?


İzmir’deki hastanelerde yürütülen taşımalı yemek sistemi uygulamasının benzer sonuçlara yol açacağı görüleceğinden bakanlık olarak bu konuda hangi önlemleri almayı planlıyorsunuz? 


İzmir’de meydana gelen zehirlenme vakası ile ilgili bakanlık olarak idari bir yaptırım kararı aldınız mı?


İzmir Güney ve Kuzey Genel Sekreterlikleri, İzmir Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı İzmir’deki hastanelerle ilgili özellikle özelleştirilen yemek şirketleri hakkında hangi denetim ve önlemleri almaktadır? 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.