Balçova’da Afetlere Karşı İşbirliği

Balçova’da Afetlere Karşı İşbirliği

Balçova Belediyesi ile Arama ve Kurtarma Derneği AKUT arasında, afetlerde ve afetler öncesindeki eğitim çalışmasında işbirliğini kapsayan protokol imzalandı.

Geçen yıl yaşanan deprem ve ardından sel felaketi afetin hemen sonrasında yapılan acil müdahalenin önemini gözler önüne serdi. 2006 yılından bugüne kadar Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekipleri ile afet konusunda çalışmalar yapan Balçova belediyesi, Türkiye’nin arama kurtarma ve acil müdahale alanında en başarılı derneği AKUT ile bir protokol imzaladı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut arasında imzalanan protokol kapsamında; iki kurum arasında eğitim, tatbikat, sempozyum gibi konularda birlikte hareket edilecek. Protokol ile ayrıca AKUt Derneği, Balçova Belediyesi’ne bir kriz merkezinin kurulması ve acil müdahale timlerinin eğitilmesi için destek verecek.

balvcovaafet02-001.jpg

Balçova Belediyesi’nin afetler sonrasında yapılacak müdahaleler ile ilgili ciddi bir hazırlığının olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “AKUT Derneği gelişen teknoloji ve yöntemler ile ilgili MAG ekibimizle birlikte çalışacak. Bizlere çok önemli katkılarının olacağına inanıyoruz. Deprem kuşağında olan Ülkemizin çok büyük bir dezavantajı var. Biz bir deprem veya başka afetler sonrasında ilçedeki vatandaşlarımıza en kısa sürede yardım ve hizmet götürmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

balvcovaafet03-001.jpg

AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut ise “AKUT tecrübe, donanım ve bilgi birikimi açısından Ülkemizin en önemli kurtarma derneğidir. Bu birikimlerimizi yerel yönetimler ile paylaşarak afetlere karşı daha hazırlıklı olmak istiyoruz. Balçova’nın hazır bulunan MAG ekipleri ile birlikte başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.