Balıkesir'de EgeArt sergi ile açıldı

Balıkesir'de EgeArt sergi ile açıldı

Ege Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen EgeArt Sanat Günleri kapsamında Balıkesir EgeArt etkinlikleri'nin açılışı uluslararası sergi ile başladı.

Böylece Ege Üniversitesi EgeArt Sanat Günleri ilk defa İzmir dışına taşınmış oldu. Balıkesir Üniversitesi  ile işbirliği içinde ve Karesi Belediyesi’nin de desteği ile Balıkesir Devrin Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde Uluslararası Karma İpek Yolu Sergisinin açılışı yapıldı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Bilgehan Gültekin, Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Elif Çimen’in birlikte kurdeleyi kestiği sergiye Balıkesir halkı yoğun ilgi gösterdi.

 

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Kerim Özdemir açılışta yaptığı konuşmada EgeArt kapsamında Ege Üniversitesi ile sanata destek olma konusunda işbirliği yaptıklarını  ve EgeArt etkinliklerini kente taşımalarının; Balıkesir Üniversitesi için büyük onur olduğunu kaydetti. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr Bilgehan Gültekin de EgeArt’ın tüm Ege'ye yayıldığını ve önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin tüm üniversitelerini kapsayan adeta sanat kampüsleri ne dönüşmüş etkinlikler hedeflediklerini belirtti. Sergide  yurtiçinde ve yurtdışından 30’a yakın üniversiteden  81 sanatçının eseri sergileniyor. Uluslararası İpek Yolu Karma Sergisi, 10 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.