BANKALARA KARŞI GÜÇ ELİNİZDE!

BANKALARA KARŞI GÜÇ ELİNİZDE!

Arif Çayan yazdı...

Rota Mali ve Danışmanlık Hizmetlerinin geçen gün basında yer alan haberini hafta sonu şöyle bir okudum.

Bankalar ile vatandaşların arasındaki sorunlara değindiğini sandığım haberde,  bankaların vatandaşla olan sorununu değil, vatandaşın bankalarla olan sorunlarına çözüm ürettiğini gördüm.

Daha doğrusu, sorun haline gelmeden çözümlere gidildiğini.

Rota Mali ve Danışmanlık Hizmetleri Halkla İlişkiler Müdürü Selin Yiğit’in yaptığı açıklamalardan anladığım kadarıyla,  bankalar yasal alandaki boşluklardan faydalanarak, her hangi nedenle kredi kullanan vatandaşlardan, yasal olmayan ücretleri de lira lira alıyor ve bunu da kendine hak olarak gösteriyor.

Koca banka, koca hesap uzmanları, arkasında dağ gibi hukukçular, bir vatandaş olarak ‘Bunu da keseceğiz, bunu da ödeyeceksin, bunu da alacağız’ diyen bankaya karşı nasıl bir mücadele içine girebilir ki?

‘Tamam’ diyor, ‘Daha beteri olmasın’ diyor vatandaş doğal olarak.

ozd_8363.jpg

İşte bu ‘Tamam’, ‘Daha beteri olmasın’ denilen zamanda Rota Mali ve Danışmanlık Hizmetleri,  vatandaşın bir TL’sinin dahi peşine düşüyor.

Bankalara karşı vatandaşın yanında, haksız olarak kesilen paranın peşine düşüyor.

Selin Yiğit, bunu anlatırken de, uzman hukuk birimiyle bankalara karşı mücadeleyi hep kazandıklarının altını kalın harflerle çiziyor.

Yani vatandaş olarak, bankalara karşı artık yalnız değilsiniz.

Usulsüz kesinti mi yapıldı, anlamadığımız bir para mı istedi istendi sizden bu desteği almak için bizin de bir nedeniniz olmuş oluyor.

ozd_8355.jpg

Veriyorsunuz evraklarınızı, gösteriyorsunuz belgelerinizi, onlar sizin adınıza hukuk servisini çalıştırarak, haklılığınızı mahkemelerde ispatlıyor ve hakkınız olanı alıyor veya kaybetmenize engel oluyorlar.

Bankalardan yana maalesef herkesin böyle bir çaresizlik içinde sıkıntılı bir dönemi oluyor.

Para kazanmaktan vazgeçtim, paranın da parasının da, parasını isteyen zihniyetle hareket eden bankaların istemleri de, kesintileri de, garantileri de bitmiyor.

9c6299be-3483-4dd1-9c63-0dc746b9e3f5.jpg

Vatandaşın bu süreci anlaması, takip etmesi, itiraz etmesi ve hukuk mücadelesi yapması imkânsızlığını farkında olan bankalar, kasalarının doldurmanın mutluluğunu, yılsonu şu kadar kar ettiklerini belirterek açıklıyorlar.

Bankalar ticari kuruluştur, tabi ki kar amaçlı çalışacak ama kar etmek demek,  karşındaki insanın her şeyden yoksun kılmak, onun o yoksun halinde sıkıştırıp hukuksuz kesintileri hakmış gibi almak değildir.

Paranın değil, insanın olmadığı yerde bankalar da boş binalardır.

Rota Mali ve Danışmanlık Hizmetleri Halkla İlişkiler Müdürü Selin Yiğit ile iletişime geçmek isteyenler 05313455760 numarasından ulaşabilir.

Herkese mutlu haftalar!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum