Barakka, Türkçe pop- rock grubu!

Barakka, Türkçe pop- rock grubu!

Barakka, gitarda Barış Kaya, Ud’da  Roger Mgrdichian, perküsyonda Joe Tayoun ve klavyede Billy Tayoun’dan oluşuyor. 

Philadelphia'da tanışan ve beraber müzik yapmaya başlayan bu dörtlü, ilk kez sahneye Philadelphia Türk Festivalinde çıktı; daha sonra Philadelphia’nın türlü festivallerinde yer aldı. Barakka, bir Amerikalı Blues grubu ile ve Türk ön grup daha alarak Philadelphia’da ilk Turkish American Rock Fest’i, gerçekleştirdi. Bu konser Türk&Amerikan organizasyonlarının dikkatini çekti ve Barakka sonrasında Amerika’ya gelen birçok Türk grubu ile sahne aldı. 

Barakka'nın "Yollar Bekler" isimli, akustik batı ve doğu enstrümanlarını kullandığı yeni albümü sonbaharda dinleyici ile buluşacak. Albümdeki şarkıların aranjelerini Özgür Bakkaloğlu yaptı, davul kayıtlarında ise Cengiz Tural yer aldı. Albüm kayıtları, New Jersey, Philadelphia, Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşti.

barakka---kapak.jpg

Albüm çıkmadan önce bir tekli yayınlamaya karar veren Barakka, folk-pop-rock ezgileri taşıyan "Alevler İçindeyim" isimli şarkıyı belirledi. Şarkı grubun aranjörü Özgür Bakkaloğlu’na ait. Klibi Ankara'lı yönetmen Cevahir Ünal New York City, New Jersey ve Philadelphia’da çekti. Özellikle Manhattan ve Philadelphia’da sokak kayıtlarının yanı sıra, New Jersey’de klavyeci Billy Tayoun’un kendi stüdyosunda video kayıtları yapıldı. Grup performansı video kayıtları ise Türk ve yabancı bir çok önemli ismin konser verdiği, Manhattan’ın önemli mekanlarından olan Drom’da  gerçekleşti. Klipte yer alan Ateş Dansçısı Diana’nın performansı ise Meksika’da tamamlandı.  Barakka’nın albüm habercisi şarkısı “Alevler İçindeyim” tüm sosyal medya ve dijital platformlardaki yerini aldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.