Barcelona Kendi Evinde Real Madrid'e Yenildi

Barcelona Kendi Evinde Real Madrid'e Yenildi

Camp Nou'da 10 puan gerisinde olan Real Madrid'i yeneceği düşünülen Barcelona 2-1 yenilgiye uğradı.

Camp Nou'da gerçekleştirilen "El Clasico" karşılaşmasında Barcelona 10 puan geriden kendisini takip eden Real Madrid'e yenildi. 1-0 ile geride kalan Real Madrid, attığı 2 gol ile beraber konuk olduğu Camp Nou'dan zafer ile ayrıldı.

UEFA Kupası'ndan sonra dünyanın en çok izleyicisi bulunan La Liga'nın El Clasico'su, Real Madrid ve Barcelona karşılaşmasında gülen taraf Camp Nou'ya misafir olarak gelen takım oldu. Barcelona'nın attığı ilk gol ile yenilgiyi kabul etmeyen misafir takım 2 gol atarak karşılaşmayı kazandı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Hollandalı efsane futbolcu ve teknik adam Johan Cruyff anısına saygı duruşu ve koreografi ile başlayan maçta 14. dakikada Camp Nou ayağa kalkıp Cruyff'u alkışladı.

Türkiye A Milli Futbol Takım Kaptanı Arda Turan El Clasico'da 74. dakikada Rakitic'in yerine girdi. Son dakika ceza sahası içerisinde Real Madrid kalesine şut çeken Turan'ın hamlesi konuk takımın kalesinden döndürüldü. Böylece Barcelona'nın son beraberlik umudu da kaybolmuş oldu.

Ligin ilk yarısındaki tarafların girdiği mücadelede Barcelona dün evinde ağırladığı takımı 4-0 yenmişti. 4-0lık galibiyetin ardından karşılaşmadan zaferle ayrılacağı düşünülen Barcelona 2-1lik yenilgiyle karşılaştı. Karşılaşmaya karşı takımı büyük baskıya alarak başlayan Barcelona ilk golü 56. dakikada atabildi. Real Madrid'in başarılı savunmasıyla beraber, Suarez ve Neymar'ın hareket kapasitesi kısıtlanarak, ev sahibi takımın iki golcüsü başarıyla bertaraf edildi.

Benzama'dan rövaşata

Rakitic'in kullandığı köşe vuruşunu değerlendiren Pique, attığı golle Camp Nou'da büyük heyecan yaratırken, golün ardından misafir takım daha sert yüklenmeye başladı, ev sahibi takımın anlık olarak yaptığı hatalardan faydalanan Karim Benzama attığı rövaşata gole ile beraber durumu beraberliğe getirdi. 10. dakikada sarı kart gören misafir takım kaptanı Sergio Ramos, 83. dakikada bir sarı kart daha görerek oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan takım, takım kaptanlarının oyun dışı kalmasının hemen ardından, 85. dakikada Ronaldo'nun şutunun başarıya ulaşmasının ardından karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Öte yandan kariyerinin 500. golünü atması beklenen Messi beklentileri karşılayamadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.