Barcelona'nın Lig Şampiyonluğu Tehlikeye Girdi

Barcelona'nın Lig Şampiyonluğu Tehlikeye Girdi

Evinde Valencia'ya 2-1 yenilen Katalan ekibi Barcelona, kısa süre öncesine kadar garantilemiş gibi göründüğü şampiyonluğu büyük tehlikeye attı.

Bu sezon La Liga'da 39 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan, Messi, Neymar ve Suarez'den oluşan forvet hattıyla rakip tanımayan Katalan ekibi, üst üste aldığı yenilgilerle şampiyonluğu tehlikeye soktu. Nisan ayına en yakın rakibinin 9 puan önünde giren Barca, önce Real Madrid, ardından Real Sociedad'a yenildikten sonra da evinde Valencia karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Birçok pozisyona girdiği maçta rakibine 2-1'lik skorla boyun eğen Barcelona, böylece 2003'ten bu yana ilk kez üst üste 3 lig maçında sahadan yenik ayrıldı. Katalan ekibi bu süreçte Atletico Madrid karşısında Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. Teknik direktör Luis Enrique, Valencia yenilgisi sonrası sıları yatıştırmaya çalışıyordu. Yenilmelerine rağmen birçok pozisyona girdiklerini hatırlatan Enrique, ''Aslında iyi oynadık. Tek eksik goldü. Artık kredimizi tüketmiş durumdayız. Ligin sonuna adar kalan tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Takımımın bunu başaracağına inanıyorum'' açıklamasında bulundu.

18042016-medyaege-aic-barca-valencia

Atletico Madrid ve Real Madrid, Barcelona'nın beklenmeyen puan kayıplarını çok iyi değerlendirdi. Katalan ekibiyle puanını eşitleyen Atletico, averajla 2. sırada bulunuyor. El Clasico öncesi şampiyonluğa veda ettiği düşünülen Real Madrid ise bu iki takımı sadece 1 puan gerisinden takip ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.