Barış Pınarı Harekatı'nda yeni gelişme! O kent ele geçirildi

Barış Pınarı Harekatı'nda yeni gelişme! O kent ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatını başlattı.

Barış Pınarı Harekatı 5. gününde tüm hızıyla sürerken sahadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İlk önce F-16'lar havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn'daki YPG mevzileri bombalandı. Aynı günün gecesinde ise Tel Abyad ve Rasulayn'a kara harekatı başlatılırken sabah da obüs atışlarıyla terör mevzileri yok edildi. Harekatın dördüncü günününde  Resulayn şehir merkezinin kontrolü ele geçirildi.

12:26 TRT Haber, Suriye Milli Ordusu'nun Tel Abyad merkezine girdiğini duyurdu. Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad ilçe merkezine en yakın Abatin köyünde de kontrolü sağladı.

12:02 Barış Pınarı harekatı kapsamında Suriye'nin Tel Abyad şehir merkezine doğru ilerleyişini sürdüren Suriye Milli Ordusu ve Mehmetçik, kentin doğu kısmını ele geçirdi. TSK ve SMO unsurları kentin tamamını ele geçirmek için havadan ve karadan operasyona devam ediyor.

11:04 Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde Milli Suriye Ordusu Tel Abyad'ı kuşattı.

SULUK BELDESİ TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

09:06: Barış Pınarı Harekatı'nda, Tel Abyad ilçesinin Suluk beldesi YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 480

07: 27:  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 480 olduğunu açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi: "Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla desteklenen operasyonlar başarıyla devam etti. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu." 

00:42 Başkan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonla görüştü Erdoğan, görüşmede Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG ve DEAŞ terör tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar harekatın süreceğini, böylece topraklarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin de gönüllü ve güvenli bir şekilde geri dönüşlerinin sağlanabileceğini ifade etti. 

00: 20: İsrail'de YPG/PKK'ya destek gösterisi düzenlendi. İsrail'de bir grup, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek için terör örgütü YPG/PKK'ya destek gösterisi düzenledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.