Başarılı sporcular Ege'de yetişiyor

Başarılı sporcular Ege'de yetişiyor

Ege Üniversitesi, Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde başarılı sporcular yetişiyor. Kulüp bünyesinde yetişen sporcular, hem takım sporlarında hem de bireysel olarak ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılar elde ediyor.

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yeniden yapılandırılan; futbol, rugby, tenis, basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok alanda faaliyet gösteren EÜ Gençlik ve Spor Kulübü başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kulüp bünyesinde yetişen sporcular, hem takım sporlarında hem de bireysel olarak ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılar elde ediyor.

eu-genclik-ve-spor-klubu-bunyesinde-basarili-sporcular-yetisiyor-3.jpg

Ege Üniversitesinde son yıllarda spor yapma kültürünü yaygınlaştırdıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimizde sporun öneminin bilincinde olarak 25 yıl aradan sonra Gençlik ve Spor Kulübümüzü tekrar aktif hale getirdik. Bir yandan öğrencilerimize spor yapacakları alanlar kazandırırken diğer yandan da profesyonel sporcuları ülkemizin hizmetine sunmayı hedefledik. Çalışmalarımızın neticesinde pek çok branşta milli sporcular yetiştirdik, çeşitli yarışmalarda madalyalar, kupalar kazandık. Bununla birlikte Darüşşafaka Spor Kulübü ile basketbolda güçlerimizi birleştirdik. Takımımız şu an Türkiye Basketbol Ligi 2. Liginde zirve mücadelesi veriyor. Bununla birlikte futbol takımımız da Süper Amatör Liginde müsabakalara çıkıyor” dedi.

eu-genclik-ve-spor-klubu-bunyesinde-basarili-sporcular-yetisiyor-4.jpg

“PROFESYONEL SPORCULAR YETİŞTİRİLİYOR”

Özellikle yüzme branşında önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Yüzme sporunda, çocuk yaş kategorilerinde Egeli sporcularımız katıldıkları şampiyonalardan madalyalarla dönüyorlar. Down sendromlu milli yüzücümüz İrem Özdemir, Avrupa Şampiyonasında 5 madalya ile ülkemizi gururlandırdı. Sualtı Ragbisi takımımız Türkiye Şampiyonasında ikincilik elde etti. Kulübümüzün dışında Spor Bilimleri Fakültemizden mezun olmuş pek çok öğrencimiz de çeşitli branşlarda ülkemizi başarıyla temsil ettiler. Örneğin; Jimnastikte üniversitemizden mezun olan Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil ve İbrahim Çolak gibi sporcular çok büyük başarılara imza attı. Yine yüzücülerimizden Aysu Türkoğlu ve Bengisu Avcı Manş Denizini geçen en genç ve en hızlı sporcular oldular. Kısacası spora ve sporcuya yapılan yatırımların meyvelerini almaya devam ediyoruz” dedi.

eu-genclik-ve-spor-klubu-bunyesinde-basarili-sporcular-yetisiyor-1.jpg

“ZENGİN VE DONANIMLI TESİS OLANAKLARI”

Üniversite bünyesindeki pek çok tesisi yenilediklerini ve yeni tesisleri kazandırdıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde; yüzmeden koşuya, basketboldan bisiklete, tenisten hadoya kadar birçok branşa yönelik spor tesisi bulunuyor. Kampüste yer alan Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Açık Yüzme Havuzu, Büyük Spor Salonu, Tenis Kortları, 20 Mayıs Spor Tesisleri, 50.Yıl Spor Salonu, Küçük Spor Salonu, Futbol Sahaları, 1-2 Nolu Çim Saha ve Açık Spor Alanları tam donanımlı fiziksel imkânlarıyla öğrenciler başta olmak üzere; üniversite takımlarına ve sporculara da profesyonel bir faaliyet alanı sunuyor. Yine Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Salonu, 6 ayrı fitness aleti ve 8 yeni spor cihazıyla kapalı alanda spor yapmak isteyen sporculara hizmet veriyor. Ayrıca ‘Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs’ projesi kapsamında 5 bin 500 metre bisiklet yolu ile 2 bin 770 metre tartan pistle sporcular, her daim yeşil kampüs olan Ege Üniversitesinde doğa ile iç içe yürüyüş ve koşu yapma olanağı buluyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.