Başbakan İzmir'de: "25 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptık"

Başbakan İzmir'de: "25 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptık"

Başbakan Binali Yıldırım, Bornova'da İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış töreninde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Bornova'da İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış töreninde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: "Bugün bereketli bir gün. Memleket meselesi İzmir meselesi olunca zor şartlar da kolay olur. 26 kilometrelik bu otoyol, İstanbul-İzmir otoyolunu yaparken, İzmirlilere bir söz verdim. Bu otoyol sadece İstanbul'dan başlayıp İzmir'e gelmeyecek, aynı zamanda İzmir'den başlayacak. İstanbul'dan yola çıktık, İzmir'den de yola çıktık, Balıkesir'de buluşacağız. Osman Gazi, dünyanın 3. büyük köprüsü yapıldı. Bursa'ya kadar 85 kilometrelik otoyol bitti, onu da açacağız. Bu açılışını yaptığımız yol 3 gidiş, 3 geliş. 2 tane tünel var. Tünellerinin her birinin uzunluğu 1671 metre.

15 yıllık AK Parti iktidarının ulaşımdaki özetini vereyim. Ben 2003'te göreve başladığımda 6 bin 100 kilometre 79 yılda bölünmüş yol yapılmış. Şimdi 25 bin 200 kilometre olmuş. Sıcak asfaltlı yollar 2002'ye kadar 8 bin 500 kilometre, şimdi 21 bin 300 kilometre. 15 yılda 350 kilometre, 79 yılda 50 kilometre tünel. Yol, su, iletişim konusuna çok önem verdik. 

6 SAATLİK YOL 2 SAAT 50 DİKAKA OLACAK 

Şimdi Bursa'ya kadar da 85 km otoyol bitti. Önümüzdeki günlerde onu açacağız. İzmir tarafından 26 km bitti onu bugün açıyoruz. Bu yol ne anlama geliyor? Bu yol sadece İstanbul ve İzmir'e yaramıyor. Manisa, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Deniz, Aydın da var.Bu yol 2018 bitmiş olacak. İstanbul-İzmir arası 6 saatlik yol  2 saat 50 dakika olacak. 

KUZEY OTOYOLUNUN 76 KM'LİK KISMININ DA İHALESİ YAPILDI

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin inşasında yolları olmazsa olmaz gördü. Yollar insanın istikbale yolculuğudur. Yollar geliştikçe ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine olan yolculuğu emin adımlarla devam edecek. Değerli kardeşlerim şimdi yeni bir projeden bahsediyorum. İzmir için ihalesi yapıldı, kazmayı vuracağız. Sıkı durun; Kuzey Otoyolu Çiğli'den başlıyor ta Bergama'ya kadar. Koyundere'den Menemen'e doğsu 6 km'lik yol bitmek üzere. Bunun üzerine 76 km'lik kısmının da ihalesi yapıldı başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun…Çanakkale Köprüsü'nün temelini de 18 Mart'ta atıyoruz. Biz bugünlere hizmetle geldik, aynı şekilde de devam edeceğiz. Bu açtığımız yol bir buçuk milyar lira. İzmir'e helal hoş olsun. İzmir benim memleketim. Memleketime hizmet etmek benim için şerefitr.

KILIÇDAROĞLU BÜTÜN TÜRKİYE'YE ANLATTI...

Bu anayasa değişikliğini biz ne kadar  anlatalım diye uğraşıyoruz ama aslında Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmemiz  lazım. Bizim anlatamadığımızı çok güzel bir şekilde anlattı. 'Şimdi eğer  başbakanla cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, anlaşamazlarsa ne olacak' dedi.  Kemal bey aslında sağ olsun bizim anlatamadığımızı bütün Türkiye'ye anlattı. Biz  de tam bunu diyoruz. İşte bu sistem, mevcut sistem bunu getiriyor. Buradaki  anlaşmazlığı, yetki tartışmasını ortadan kaldırıyor ama bir detay var. Sayın  Kılıçdaroğlu sistemin değiştiğinin farkında değil, yorgunluğuna rastlamış. Bakın  bu gelen sistemle artık Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri olay olmaktan, kriz  olmaktan çıkacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.