Basın Ligi 2018 Şevket Özçelik Sezonu kupaları sahiplerini buldu

Basın Ligi 2018 Şevket Özçelik Sezonu kupaları sahiplerini buldu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Basın Ligi 2018 Şevket Özçelik Sezonu ödül ve kupa töreni Karşıyaka Gondol Cafe Restaurant'ta yapıldı.

İGC ve Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Semra Aksu, İzmir Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Mehmet İncu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Sports Park Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Gürkan, İGC Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı.

2019 hazırlıkları başladı

İGC Başkanı Misket Dikmen “Cemiyetimizin karar defterinde yıllar yıllar önce futbol turnuvası için karar alındığını gördük. Bu düşünceden yola çıkarak bu turnuvayı düzenledik. İlk turnuvamıza da İzmir spor basınının unutulmaz ismi merhum Şevket Özçelik'in adını verdik. İzmir medya kuruluşlarının ve meslektaşlarımızın yoğun katılımı ve ilgisi bizleri çok mutlu etti. Amacımız turnuvanın geleneksel hale gelmesi. 2019 sezonu turnuvası için hazırlıklarımıza başladık. Destek olanlara ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Fena golcü değildim”

Ödül töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da turnuvaya katılan basın mensuplarını tebrik etti. Akpınar, “Böyle güzel bir organizasyon düzenledikleri için İGC’yi de tebrik ederim. Çünkü spor insanları bir araya getirmenin en doğru yoludur. Turnuvanın Şevket Özçelik gibi örnek bir gazetecinin anısına düzenlenmesi de ayrıca mutluluk verici. Bu arada ben de fena bir golcü değilim. Hatta bu turnuvada Cumhuriyet Gazetesi formasıyla mücadele edecektim. Ama son anda tendonlarımda bir sakatlık oluştu, oynayamadım” diye konuştu.

Pekdaş: Futbol kaynaştırır

Geceye katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da turnuvayı düzenleyenleri ve katılımcıları tebrik ederek başladığı konuşmasında sporun birleştirici yönüne dikkat çekti. Pekdaş, “Sizlerle artık vedalaşıyoruz. Beş yıl boyunca kentimize hizmet etmeye çalıştık. İzmir'de her biri yüz yılık geçmişe sahip çok güzide kulüplerimiz var. Söylendiği gibi futbol sadece futbol değildir. Bunun da en güzel örneğini İGC Turnuvası'nda gördük. Mesleki alanda birbirine rakip olan gazeteciler bir ay süresince centilmence mücadele etti. Yeni dostluklar ortaya çıktı. Emeği geçen herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Şampiyon Yeni Asır

Daha sonra turnuvaya katılan 16 medya kuruluşuna ve turnuvaya destek olanlara plaketleri verildi. Turnuvada en centilmen takım Yenigün Gazetesi seçilirken, Gol Krallığı Kupası'nı Milliyet Gazetesi'nden Cem Metin aldı. Turnuva boyunca talihsizlikler yaşayan ve turnuvayı 2 kırık ve 2 çatlak kemik ile tamamlayan Demirören Haber Ajansı'na ise “Altın Alçı” plaketi verildi.

Turnuva 3.'sü Milliyet Gazetesi'ne kupasını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. İkinci olan TRT kupasını Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan aldı.

Turnuvayı ilk sırada tamamlayan Yeni Asır Gazetesi'ne ise şampiyonluk kupası İGC Başkanı Misket Dikmen tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.