Başkan Adayı Fıçı: Onaya aykırı inşaatları durduracağız

Başkan Adayı Fıçı: Onaya aykırı inşaatları durduracağız

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı hakkında ileri sürülen iddialara ilişkin basın açıklaması yaptı. Fıçı, üyesi bulunduğu kurumlar üzerinden bazı rant projeleriyle ilişkilendirilmesini asılsız ve mesnetsiz iddialar olarak niteledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasına Saniye Bora Fıçı ile birlikte CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP Foça İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi üyeleri Sebahattin Karaca, Suat Yılmaz ve Vedat Aksoy’da katıldı.

Suat Yılmaz’ın; Büyükşehir Yasası’nın uygulamaya girdiği 2009 yılından önce İlçe sınırları içinde zamanın bazı belde belediyelerince (özellikle Yenifoça Belediyesi’nce) çok sayıda ve büyük arazilerin imara açıldığı, bu alanlarda son yıllarda ranta yönelik inşaat faaliyetlerine girişildiği, bunların bir çoğunun Bakanlıklar kanalıyla ruhsatlandırıldığını belirledikleri yönündeki bilgilendirmesinin ardından Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı başlanacak yada devam eden projelerle ilişkilendirilmesine ve seçim sonrası yapacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

img-20240229-102912.jpg

ASILSIZ VE MESNETSİZ

Saniye Bora Fıçı; “Hakkımda ortaya atılan çeşitli iddialar ve bunların geçmiş yönetimler ve farklı kurumlarca gerçekleştirilen uygulamalara dayandırılarak benimle ilişkilendirilmesi doğru değildir. Bunlar asılsız ve mesnetsiz iddialardır. Siyasetin üzücü yönlerinden biri çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlerin varlığıdır. Tarım arazilerinin korunması ve doğru kullanımı her zaman önceliğimiz olmuştur. Ekoköy projesinde, Tarım Bakanlığı’nın onaylarına aykırı olduğunu tespit ettiğimiz inşaatları derhal durduracağımızın altını çizmek isterim. Aslanburnu Sazlıca arası imar planları konusunda da dönemin koşullarında alınmış kararların bizlere yüklenmeye çalışılması doğru değildir. Seçimi kazanmamız halinde uzman hukukçulardan oluşan bir kurul oluşturacağız. Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve ilçemizdeki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte inceleyerek, Foça’nın doğal ve kentsel dokusunu koruyucu şekilde hareket edeceğiz. Bu süreçte hakkımda ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu göstermek adına, gerekirse kamuoyuyla paylaşabileceğimiz bir takım belgeleri de sizlere sunmaya hazırız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.