Başkan adayı Ünsal: Karşıyaka kadın haklarının neferi olmaya devam edecek!

Başkan adayı Ünsal: Karşıyaka kadın haklarının neferi olmaya devam edecek!

Türkiye için 8 Mart’ın bir kutlama değil, anımsatma ve haykırma günü olduğunu vurgulayan CHP Karşıyaka adayı Yıldız Ünsal, "Karşıyaka, kadın haklarının neferi olmaya devam edecek!" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinde ‘Karşıyaka gibi bir Türkiye’ için daha güçlü şekilde mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“KUTLAMA DEĞİL, HAYKIRMA GÜNÜ!”

Türkiye için 8 Mart’ın bir kutlama değil, anımsatma ve haykırma günü olduğunu vurgulayan Ünsal, açıklamasında şunları kaydetti: “Ülkemizde yıllardır süregelen eşitlik mücadelesinin kadını hiçe sayan politikalar sebebiyle istenen etkiye ulaşmaktan halen son derece uzak olduğu, elbette her an aklımızda. Ancak bugün bu acı gerçeği hep birlikte tekrar haykırdığımız bir gün… Önlenemeyen, daha doğrusu önlenmeyen cinayet, şiddet, baskı ve taciz gibi olaylarla bizleri nefessiz bırakan mevcut sisteme karşı yapmamız gereken, aslında her gün daha da güçlü şekilde mücadele etmek.”

whatsapp-image-2024-03-08-at-12-23-16-1.jpeg

“HAK MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ”

Hak mücadelesi veren ve yaşamını emekle şekillendiren tüm kadınların yanında olduklarını belirten CHP Başkan Adayı Yıldız Ünsal “Toplumsal cinsiyet eşitliğinde Türkiye’nin en önde gelen ilçelerinden biri olan Karşıyaka’da, Zübeyde Hanım’a ve Atatürk’e yakışır yerel politikaları daha güçlü şekilde sürdürmek en önemli hedefimiz. Karşıyaka gibi bir Türkiye için Cumhuriyet'ten, özgürlüklerimizden ve eşitlik talebimizden vazgeçmeyecek; şiddetin, baskı ve ayrımcılıkların son bulduğu bir dünya için mücadeleye devam edeceğiz. Hak mücadelesi veren ve yaşamını emekle şekillendiren tüm kadınların yanındayız. Karşıyaka ve Karşıyakalılar, kadın haklarının neferi olmaya devam edecek, bugün ve daima…” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-03-08-at-12-23-16.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.