Başkan Ali Engin: Söz verdik, tarihi ayağa kaldırdık

Başkan Ali Engin: Söz verdik, tarihi ayağa kaldırdık

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Tarihi Yukarıköy Projesine ilişkin "Söz verdik, tarihi yeniden ayağa kaldırdık" dedi.

MEDYA EGE - Narlıdere Belediyesi ve İzmir Valiliği işbirliği ile Tarihi Yukarıköy 3 yıl süren çalışmalar sonunda yenilenerek turizme kazandırıldı.

300 yıllık köy olan Tarihi Yukarıköy, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in önemli projeleri arasında yer aldı. Belediye Başkanı Ali Engin, sosyal medya hesabından Tarihi Yukarıköy'e ilişkin bir video paylaştı. Başkan Engin paylaşımına "Söz verdik, tarihi yeniden ayağa kaldırdık" notunu düştü.

202371085438777.jpg

TARİHİ YUKARIKÖY

Tarihi Yukarıköy çalışmaları kapsamında köyde bulunan 122 binanın çatıları yenilendi, cepheleri onarıldı. Altyapısı yenilenen, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılan köyde bir de yerel üretici pazarı kuruldu.

Yukarıköy'ün kültür turizminin İzmir'deki yeni rotası oldu. Köy, geleneksel mimarisi ile adeta bir müze gibi ziyaretçilerini etkiliyor.

64a963df3f59b.jpeg

YUKARIKÖY'DE NE YAPILIR?

Köyün geçim kaynağı ise köylülerin yaptığı el yapımı ürünler. Köye giderek, köylülerin yaptığı leziz yemeklerini tadabilir, otantik sokaklarında gezmeye çıkabilirsiniz.

Köy meydanında oturup bir çay içebilir, 30 yıllık tarihi köftecide karnınızı doyurabilirsiniz.

yukarikoy2.webp

Aynı zamanda köyün içinde yaşayan halkın 300 yıllık yaşam öykülerinin anlatıldığı bir müzede bulunuyor. Bu müzeyi de ziyaret edebilir, halkın ve bölgenin tarihine bir yolculuk yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.