Başkan Batur, "Biz ayakta kalmalıyız ki hizmet üretebilelim"

Başkan Batur, "Biz ayakta kalmalıyız ki hizmet üretebilelim"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Can Radyo'da yayınlanan Birol Soylu İle 10. Köy Programının Konuğu oldu.

Başkan Batur, "Dünyanın başına gelen felaketi biz de yaşıyoruz. Yerel yönetimler olarak elimizden gelen hizmeti vermeye çalıştık. Özellikle zabıta, temizlik ve sosyal yardımlaşma servislerimiz çok iyi çalıştı. Bunlar hiç alışık olmadığımız durumlar. Konak İzmir'in kalbi. Kamu kurumları ibadethaneler hepsi ilçemiz sınırlarında. Vaka sayıları artmaya başladı. Temennimiz azalması yönünde ama biz normalleşmeyi yanlış anladık. Tedbirler, sosyal mesafe kalmadı. Özellikle düğünler ve cenazelerde tedbir alınmıyor. Belediye olarak yeni çalışma düzenimizi de elden geçiriyoruz. Gerekirse kronik hastalığı olan arkadaşlarımızın evden çalışmaları noktasında radikal kararlarımızı alacağız. Çünkü biz ayakta kalmalıyız ki hizmet üretebilelim" dedi.
 
Hükümetin önceliği esnafın ayakta kalmasını sağlamak olmalı

Salgın nedeniyle esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılarında yanlarında olmaya çalıştıklarını söyleyen  Batur, Esnaf odaları ile iç içeyiz. Bu dönemde veresiye defterlerinin kapatılması için hayırseverlerle bağlantıya geçtik. 400'e yakın vatandaşımızın borcu kapandı. 1 Mart'tan itibaren esnaftan işgaliye almıyoruz. Çarkın ana noktası esnaf. Teşvik paketlerinin daha çok esnafa yönelik yapılması gerekiyor. Sadece yerel yönetimlerin çabasıyla olmaz. 1. Kordonda boşalan dükkanların yerine yenisi açılmıyor. Kahvehaneler çok zor durumda. Ülke genelinde radikal kararlar alınması lazım. Hükümetin önceliği esnafın ayakta kalmasını sağlamak olmalı" şeklinde konuştu.
 
Sosyal tesis ve yeşil alanı on üç katına çıkarmayı planlıyoruz
 
Pandemi ile birlikte yatırımlara da devam ettiklerin söyleyen Başkan Batur, "11 Martta bütün gücümüzü pandemi sürecinde vatandaşımıza yönelttik. O süreçte önümüzü görene kadar yatırımları durdurduk. 1 Haziran'dan itibaren tekrardan işe koyulduk.

Toros Mahallesindeki sosyal alanımızı tamamladık. İçinde düğün ve nikah salonu var. Spor salonu ve kadınlara yönelik sosyal tesislerimiz var. Ama açılışı yine pandemiye takıldı. Aynısını 1. Kadriye'de de oluşturuyoruz. Gültepeli hemşehrilerimize sözümüz vardı. Oradaki tesisimize de başladık. Yaklaşık 300 hektarlık bir alanın planlama çalışması bitti. Planlarımız yarın askıya çıkıyor. Vatandaşlarımız, Konak Belediyesi'nin web sitesinde 'Gültepe Planları' diye bir kalem görecek ve tüm planları şeffaf bir şekilde görebilecek. Burada sadece bina olarak bakmamak lazım. Plan yaparken sosyal tesis ve yeşil alanı on üç katına çıkarmayı planlıyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza diyorum ki 'Sakın satmayın elinizden çıkarmayın. Buranın cefasını siz çektiniz sefasını da siz sürün'  Bu proje bana heyecan veriyor. Bu konuda Tunç Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Hızlı bir şekilde onayı alındı ve tüm siyasi gruplardan destek alarak meclisten geçti" ifadelerini kullandı.
 
"Kentin tarihi misyonuna uygun restorasyonlar yapmaya çalışıyoruz" diyen Batur, "Tarihi binalara sahip vatandaşlar için de restorasyon için destek olunuyor ama yeterli değil. Örneğin Kemeraltı'nda yapılacak o kadar çok iş var ki. Büyükşehir ve esnaf dernekleri ile hep birlikte çalışma yapıyoruz. Bu işleri teşvik edecek kültür bakanlığının ayrı bir fonu olmalı. O kadar güzel binalar var ki. Çakaloğlu hanı için kamulaştırma yapacağız ve restorasyonu için valiliğe gideceğiz. Bunlar hızlı yürüyen işler değil maalesef. Hilal'de Roman vatandaşlarımız için bir eğitim merkezine başladık. Yılbaşında bitecek. Hiç ücret almadan roman vatandaşlarımızın, çocuklarımızın farklı yöne çekilmemesi için eğitimlerinin takipçisi olacağız" diye konuştu.
 
Belediyeyi başarıya götürecek olanlar emekçi arkadaşlarımızdır
 
KHK'lı işçiler için müjde veren Batur şöyle devam etti:

"KHK'lı arkadaşlar, daha önce belediye şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızdı. KHK ile aynı işi yapanlarla aynı ücreti alamıyorlardı. Dün bir sürpriz yaparak sözleşme başlaması anlamında müjdeyi verdik. Geçmişte Narlıdere belediyesinde 1 Mayıs ikramiyeleri ve tatili. gibi projelerde öncü olan bir belediyecilik yaptık. Belediyeyi, başarıya götürecek olanlar emekçi arkadaşlarımızdır. Keşke daha fazla yapabilsek ama elimizden gelen bu. Analarının ak sütü kadar helal, şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü kutlamaları hakkında konuşan Batur, "Bizim en büyük askeri zaferimizi göz ardı edemeyiz. Biz Atatürk'ün çizdiği yolda, aynı anlayış ile yürümeye devam edeceğiz. Bu tür yasaklar Mustafa Kemal Atatürk'ü daha çok yüceltiyor. Kurallara uyarak kutlama yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili engellemelerle karşılaşacağımızı da düşünüyorum. Buradan bütün vatandaşlarımızın zafer bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.