Başkan Batur, "CHP, her zaman her seçime hazır"

Başkan Batur, "CHP, her zaman her seçime hazır"

Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın Sunduğu Ege'nin Gündemi Programının Konuğu olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, erken seçime dair yaptığı değerlendirmede, "Şu an için erken seçim ortamı görülmüyor. Ekonomi, dış politika bu kadar sıkıntılı durumdayken böyle bir öngörüm yok. Ama siyasette ne olacağı belli olmaz. Ancak CHP her zaman her seçime hazır" dedi.

Programdan satır başları şöyle:

Konak Belediye Başkanlık sürecini ve çalışmalarını anlatan Batur: ''Belediye başkanı olduktan sonra alandaki çalışmalara başkladık. İlçe örgütümüzle tüm mahalleleri sokak sokak dolaştık, eksiklikleri gördük. Konak'ın yüksek mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmet beklentisinin en üst düzeyde olduğunu gördük. Konak'ın değişim ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu gören Genel Başkanımızın isteğiyle buradan aday oldum. Demek ki Narlıdere'de güzel işler yapmışız ki buralara geldik diyorum'' diye konuştu.

whatsapp-image-2020-02-14-at-15.10.55.jpeg

Elazığ depreminden hemen sonra Elazığ'a giden ve yapılan çalışmaları değerlendirerek İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Batur: '' Belediye başkanı olarak Türkiye Belediyeler Birliği'nde yönetim kurulundayım. Türkiye Belediyeler Birliği'nin toplantısını biz salı günü konakta yapacaktık. Cuma günü deprem oldu. Giden yardımların nasıl organize olduğunu, böyle bir felaket gerçekleştiğinde nasıl bir organizasyon yapılacağını yerinde gördük. Belediyelerin, AFAD'ın ve diğer kurumların daha iyi organize olduğunu gördük. Ancak deprem değil bina öldürüyor. Yapı denetim organizasyonlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Deprem olduğu zaman herkes bir heyecanla kentsel dönüşüm yapılmalı diye çıkıyor, konuşuyor. 10 gün sonra unutuluyor. Biz bu konuyu ciddiyetle takip edeceğiz. Konak yeşil alan konusunda en sıkıntılı yerlerden biri. Kişi başına düşen yeşil alan 0,86 m2.  Gültepe projesiyle bunu 9 m2'ye çıkarmaya hedefliyoruz. Sosyal tesislerin, yeşil aanların olacağı bir alan oluşturacağız. Narlıdere'deki modeli oluşturacağız. Kentsel dönüşüm alanlarımızda; Beştepe, Boğaziçi ve diğer bölgelerdeki çalışmalarımızı da gerçekleştireceğiz. Buralarda sağlam bina yok. Konak'ın bu bölgelerinin yeniden planlamalarını 1 buçuk yılda yeniden yapacağız demiştik. Haziran gibi bu planlamallarımız bitecek'' dedi.

Kentin göbeğine dikilecek ve kentin estetiğini bozacak Gökdelen projesine her zaman karşı çıkacaklarını söyleyen Batur:''Kentin göbeğine yüksek binaları dikmenin manası yok. Gökdeleni kentin mimari anlayışına uygun olacak şekilde yapılanması gerekiyor. Yapılanmayı kentin estetiğine göre planlamak gerekiyor. Estetik Komisyonumuzla düzenleyeceğiz.  2002 yılından bu yana yerel yönetimlerin kademe kademe yetkileri artacağına kısıtlanıyor. Kentin bir tane patronu olması gerekiyor. Büyükşehir belediyesi. Biz de bir parsel yer için TOKİ var, Turizm akanlığı var, Çevre ve Şehircilik bakanlığı var'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin işsizlik sorununun en büyük sebebi içinde bulunduğumuz ekonomik kriz olduğunu söyleyen Batur: ''İşsizlik, şu anda Türkiye'de yüzde 10'ların üzerinde. İzmir en fazla nasibini alan illerden. Bu sadece yerel yönetimlerin başa çıkabileceği bir durum değil. Bütçenin yüzde 30'unu aştığı taktirde işçi alımı yapamıyorsunuz. Şu an hiçbir işçimizi işten çıkarmadık, hiç de işçi almadık. Ancak ihtiyacımız var ve bununla ilgili bakanlıkta talebimiz var. Herkesin çalışmak için belediyeleri tercih ediyor. Ancak bugün 50 bin kişi çalışıyor. 250 bin kişi iş istiyor. Şu an ülkeyi yönetenler her şey güllük gülistanlık gibi davransa da bu ülkedeki ekonomik dar boğaz en büyük sorunlarımızdan. Ekonomik istikrar ve güven durumunda bu işsizlik sorununu çözebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Batur: "İsmim çift liste de hiçbir zaman olmaz"

CHP'nin  parti içi demokrasinin işlediği en iyi parti olduğunu söyleyen Batur: " Partimizin cumhuriyetten beri ayakta kalmasının nedeni üye yapısı ve delegasyonu ile ilçe kongreleri ile dinamizm katıyor. Delege seçimlerinde bütün mahalle ayakta. Partideki bütün arkadaşlarımız,seçim döneminde sahaya çıktılar ve bunun sonucunda yüzde 64'lük bir sonuç aldık. Herkes görev peşinde koşuyor. Şimdi kurultay sürecimiz başlayacak. Ben desteklediğimi hiçbir zaman gizlemem. İsmim çift listede hiçbir zaman olmaz. İlçe kongremiz kardeşlik havası içinde geçti. Tam uyum içinde çok daha güzel başarılara imza atacağız. İl kongresinde de aynı tavırda oldum. Genç siyasetçiler yetişmiyor diye yakınırız. Çağrı Güruşçu da Deniz Yücel de partimizi en iyi şekilde temsil eden arkadaşlarımız. Genel başkanımızın da uyum içinde çalışan kişilerle olmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Partimiz için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.  

"Erken seçim öngörmüyorum ama CHP, her zaman her seçime hazır"

CHP'nin iktidarın en büyük namzeti olduğunu dile getiren Batur: "İç çekişmeleri bir kenara bırakıp kadrolarımızla beraber hangi bakanlıkta kimin oturacağı çalışmaları yapılması gerekiyor. Şu an için erken seçim ortamı görülmüyor. Ekonomi, dış politika bu kadar sıkıntılı durumdayken böyle bir öngörüm yok. Ama siyasette ne olacağı belli olmaz. Ancak CHP her zaman her seçime hazır. Yerel seçimlerde Türkiye, nüfusunun yüzde 65 inin yönetimini partimize verdi. Yerelden aldığımız kuvveti genele de yansıtmamız gerekiyor. Ülke bizden bunu bekliyor" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.