Başkan Batur duyurdu: İki yeni müze çok yakında

Başkan Batur duyurdu: İki yeni müze çok yakında

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni restorasyon projeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Medya Ege- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede bulunan tarihi yapıların restorasyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Batur, Kemeraltı, Agora ve Basmane üçgeninde 3500 tane tescilli tarihi bina olduğunu ve bunların restorasyonunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

İki yeni müze binası

İki yeni restorasyon projesi olduğunu duyuran Batur şöyle konuştu; "Kemer Tren İstasyonun arkasındaki hangar binasını aldık. Mimarlar Odası, Serbest Mimarlar Derneği ve Konak Belediyesi olarak bir binanın restorasyonunu yapıyoruz. Burası çok güzel bir Mimarlık Müzesi olacak. Projeleri tamamlandı. Kente çok güzel bir mimarlık müzesi kazandırıyoruz. Yaşar Üniversitesi'nin Alsancak'taki tarihi binasının karşısındaki taş binamızı Tarihi Havagazı Fabrikası gibi kültür sanat faaliyetlerinde kullanacağız. Projeleri tamamlandı ve yakız zamanda ihaleye çıkacağız."

batur3.jpg

"100. Yıla yetişeceğiz"

Kemeraltı'nın UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesine alınması hakkında da konuşan Başkan Batur, "Daimi listeye girmeyi 3 yılda planlamıştık fakat 1 sene öne aldık. İyi ve hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Bu bölge bizim için çok önemli, biz buraya Altın Üçgen diyoruz. Bu bölgede kamulaştırılacak veya kamuya geçmiş olan her binanın kontrolünü yapıyoruz. Yemişcizade Konağı'nı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 13 Eylül'de 100. Yıl Anı Evi olarak hayata geçireceğiz. 100. Yıla yetiştireceğiz. Burası çok önemli bir Kurtuluş Müzesi olacak. Valilikten bu iki yapının ödeneği çıktı. Yüzde 50'lik katkı payı ile yakında ihaleye çıkacağız" ifadeleri ile çalışmaların hızlandırıldığını vurguladı.

batur5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.