Başkan Batur, "Muhtarlarla ilgili samimi olacağız"

Başkan Batur, "Muhtarlarla ilgili samimi olacağız"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, muhtarlara nakdi yardım yapılması ile ilgili mecliste görüşülen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Başkan Batur, muhtarlara nakdi yardım yapılması ile ilgili mecliste görüşülen konuya da açıklık getirerek “Biz muhtarlarımıza yardım etmek istiyoruz ancak bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. Partimizin de bu konu ile ilgili bir çalışması var ve çok yakında bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirecek” dedi.  Konak Belediye Meclisi, nisan ayının ilk oturumunu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Oldukça yoğun bir gündeme sahip olan oturumda Konak Belediye Meclisinin Divan Katibi, Meclis Başkan Vekilleri ile Encümen ve İhtisas Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim Komisyonu Raporu da meclise sunulurken 2020 Yılı Belediye başkanı faaliyet Raporunun ise nisan ayı ikinci meclis oturumunda görüşülmesine karar verildi. Meclis toplantısını AKP Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ile MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Kayhan Derya da takip etti. Meclis açılışında belediye çalışmalarını aktaran, Konak Belediyesi’nin yapacağı yeni ihale ve açılış haberlerini müjdeleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, gündemde yer alan muhtarlara yardımla ilgili maddeye de açıklık getirdi. Konak Belediyesi’nin her zaman muhtarlarla beraber hizmet ürettiğini vurgulayan Başkan Batur, “Biz her zaman söylüyoruz, muhtarlarımız bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımız.  Onlarla birlikte hizmet üretiyoruz. Bizlere yaptıkları yönlendirmeler çok önemli. Vatandaşın sıkıntısını, isteğini bize anında iletiyorlar. Biz muhtarlarımıza yardım etmek istiyoruz, belediyemiz muhtarlar için her şeyi yapıyor. Bu konu üzerinden siyaset yapmayalım. Ama bu konuda samimi olalım. Bunun için kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç var” dedi.

konak-belediye-meclisi-nisan-ayi-birinci-oturumu-(3).jpeg

Pandemi kurallarına dikkat

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis açış konuşmasında, bir yıl önce Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu andı. 1 Nisan’ın Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Sağlık Çalışanlarını Anma Günü olduğunu hatırlatan Başkan Batur, “Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl 1 Nisan’da, sağlık çalışanları, ilk şehidini verdi. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ilk kaybettiğimiz doktor oldu. O günden beri Türkiye’de 393, İzmir’de de 21 sağlık çalışanımızı kaybettik. Hayatını kaybeden ve haklarını ödeyemeyeceğimiz tüm sağlık çalışanlarımıza bir kez daha rahmet diliyor, sevgi ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu. Pandemi kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini de hatırlatan Başkan Batur, belediyedeki mesai arkadaşları arasında 18 Covid pozitif, 28 de temaslı olduğunu bildirdi. Başkan Batur, salgının olağanüstü bir hızla yayıldığına dikkat çekerek, “Covid-19 İzmir’de de olağanüstü bir hızla yayılıyor. Pandemiyle mücadelenin ana kuralları olan maske, mesafe ve hijyene titizlikle uyulması gerekiyor” dedi. 

Aydın Erten Rekreasyon Alanı ihalesi 20 Nisan’da

Meclis açılışında belediyenin son bir aydaki hizmetlerini ve devam eden işleri meclis üyelerine aktaran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Aydın Erten Rekreasyon Alanı ihalesi için de tarih verdi. Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde yer alacak bilim merkezi ihalesinin tamamlandığını ve müteahhide yer teslimi yapıldığını da müjdeleyen Başkan Batur, “Çınarlı Rekreasyon Alanının ihalesi 9 Mart’ta tamamlandı ve müteahhide yer teslimi yapıldı. Gültepe Spor Tesisini nisan sonunda teslim alıyoruz. Futbol, basketbol ve voleybol sahaları tamamlandı, gençlerimizin hizmetine sunacağız. 1.Kadriye’de tesisimizin kaba inşaatı devam ediyor, takip ediyoruz. Roman Kültür Merkezimizin her şeyi tamam; 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde açılışını gerçekleştireceğiz. Aydın Erten Rekreasyon Alanının ihalesi 20 Nisan’da yapılacak. iki kurum arasında gidip gelmek zorunda kalan vatandaşların işlerinin daha hızlı yürümesi için Ayrıca Konak Tapu Müdürlüğü ilebir protokol imzalayarak hayata geçirdik” dedi.

 “Atatürk’ün Vagonu’na talibiz”

Başkan Batur, ziyarete kapatıldığı için kamuoyunda tekrar gündeme gelen Atatürk’ün Vagonu’nu, konu ilk kez gündeme geldiğinde önerdikleri gibi Konak Atatürk Meydanı’nda sergilenmek, ziyarete açılmak üzere Konak Belediyesi olarak talep ettiklerini bir kez daha ifade etti. Başkan Batur, konuyla ilgili taleplerini şu sözlerle ile getirdi:

“Bugün ve dün kamuoyunda gündemde bir talebimiz var. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün seyahatlerinde kullandığı vagon Alsancak tren istasyonunda duruyordu, daha sonra garın içine çekildi. Vagonun ziyaretçiye kapatıldığını duyduk. Bu hepimizi üzüyor. Bir kez daha talebimizi dile getiriyoruz. Konak Belediyesi olarak biz Atatürk’ün vagonuna talibiz. Vagonu, meclisimizin büyük bir onurla Konak Atatürk Meydanı olarak kabul ettiği meydanda sergilemek en güzel hareket olacaktır, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri de sızlamayacaktır. Biz bu talebimizi bir kez daha kamuoyuna iletmek istiyoruz.”

konak-belediye-meclisi-nisan-ayi-birinci-oturumu-(2).jpeg

Çocuk Hakları Komisyonu kuruldu

Açış konuşmalarının ardından Konak Belediye Meclisinin Divan Katibi, Meclis Başkan Vekilleri ile Encümen ve İhtisas Komisyonu üyeleri seçildi. Yapılan oylama ile belirlenen komisyon üyelerine ek olarak, gündemin sekizinci maddesinde yer alan “Lanzarote Sözleşmesi’nin” “Beşte bir kampanyası” kapsamında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından hazırlanan “Çocuğa Karşı Cinsel Şiddetin Durdurulması İçin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Anlaşması”nın kabulü gereği “Çocuk Hakları Komisyonu” kurulması oybirliği ile kararlaştırıldı. Komisyon üyelerinin belirlenmesinin ardından ise Denetim Komisyonu raporu meclise sunuldu.

Batur: Muhtarlarla ilgili samimi olacağız

Muhtarlara nakdi yardım yapılması ile ilgili komisyonlardan gelen önerge mecliste oy çokluğu ile uygun bulunmazken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Batur, muhtarlarla birlikte hizmet ürettiklerini, muhtarlıkları birer kurum olarak gördüklerini ve mahallelerdeki gözleri, kulaklarının muhtarlar olduğunu vurguladı. Muhtarlara yapılacak yardım ile ilgili yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan Batur, CHP’nin TBMM’ye yakın zamanda konu ile ilgili bir yasa önerisi getireceğini anlattı. “Muhtarlarla ilgili konuya samimiyetle yaklaşıyoruz” diyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhtarlarımızın belediyemizin maddi kaynaklarından yararlanması konusunda bizim bir sıkıntımız yok. Biz her zaman söylüyoruz, muhtarlarımız bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımız.  Onlarla birlikte hizmet üretiyoruz. Bizlere yaptıkları yönlendirmeler çok önemli. Vatandaşın sıkıntısını, isteğini bize anında iletiyorlar. Biz muhtarlarımıza yardım etmek istiyoruz, belediyemiz muhtarlar için her şeyi yapıyor. Bu konu üzerinden siyaset yapmayalım. Ama bu konuda samimi olalım. Bunun için kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bizim partimizin seçim beyannamesindeki, muhtarlarla ilgili kanuni düzenleme yapılması ile ilgili maddenin iyi değerlendirilmesi lazım. Bizim Genel Başkanımızın muhtarlarla ilgili hazırladığı çalışmalar var. Yakın süre içinde partimiz, kanuni düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirecek. O zaman bu konuda kimin samimi olduğunu göreceğiz. Bu düzenleme, bir muhtarlık bütçesi olmalı; bu bütçe belediyenin emlak vergilerinden, muhtarların nüfusuna oranla belirlenmeli, diyor. Her muhtara bir muhtarlık evi sağlanacak, diyor. Muhtarlara bir yardımcı tahsis edilmesini, bu personelin masrafının da yerel bütçeden karşılanmasını öneriyor. Muhtarların bir kurum olması lazım. Meclise mutlaka katılım sağlaması lazım. Mecliste oy hakkı verilebilir, oy olmasa da söz hakkı verilebilir. Biz belediye olarak muhtarlarımıza elimizden gelen katkıyı veriyoruz ama bu yasa önerisi, kanuni çerçeveye bağlıyor. Buyurun, bu kararları meclise getirelim. Biz bu konuda samimiyiz, bildiğimiz yoldan şaşmadan devam ederiz. Muhtar arkadaşlarımız da Konak’ta bizi iyi biliyor, iyi tanıyor. Samimiysek, gelin şu maddelerin yer aldığı taslağı meclisten geçirelim. Muhtarlarımız da rahat etsin biz de edelim.”

konak-belediye-meclisi-nisan-ayi-birinci-oturumu-(1).jpeg

Konak Belediyesi nisan ayı meclisinde Divan Katibi, Meclis Başkan Vekilleri ile Encümen ve İhtisas Komisyonu üyeleri seçildi. Oy birliği ile seçilen üyeler şöyle oldu:

Divan Katibi: Nurten Serhadbeyi, Ozan Ali İlgazi, Nurdan Metin

Birinci Başkan Vekili: Mahmut Esat Aslan

İkinci Başkan Vekili: Cenap Börühan

Encümen Üyeleri: Asker Güneş, Rıdvan Tekin, İbrahim Ethem Demirci.

Konak Belediye Meclisi Komisyon Üyeleri:

İmar Komisyonu: Esra Yılmaz Keskin, Nurten Serhadbeyi, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Ulvi Puğ, Hakan Yıldız.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Nesrin İlkutlav, Erhan Uzunoğlu, Sibel Hür, Cumhur Ter, İsmail Özen.

Hukuk Komisyonu: Mehmet Esat Aslan, Ulvi Puğ, Cenap Börühan, Ozan Ali İlgazi, Öztekin Tosun.

Sağlık Komisyonu: Barış Özgen, Ozan Ali İlgazi, Orçun Altanhan, İbrahim Yıldız, Nurdan Metin.

Çevre Komisyonu: Birol Özkardeşler, Burhan Yılmaz, Orçun Altanhan, Cumhur Ter, Nurullah Arık.

Kent Konseyi Komisyonu: Hamit Mumcu, Doğan Kılıç, Nesrin İlkutlav, İbrahim Ethem Demirci, Ali Peynirci.

Esnaf Komisyonu: Doğan Kılıç, Rıdvan Tekin, İbrahim Yıldız, Mehmet Şerif Demir, Nurullah Arık.

Engelsiz Yaşam Komisyonu: Burcu Bostancıoğlu, Barış Özgen, Ali Yangir, Nazlı Kurt, Nurdan Metin.

Spor ve Eğitim Komisyonu: Şamil Sinan An, Nurten Serhadbeyi, Burhan Yılmaz, Mehmed Şerif Demir, Emrah Erol.

Turizm Komisyonu: Cenap Börühan, Doğan Kılıç, İbrahim Yıldız, Sibel Hür, İsmail Özen.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Nurten Serhadbeyi, Burcu Bostancıoğlu, Sibel Hür, Hamit Mumcu, İkbal Sezgin.

Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Esra Yılmaz Keskin, Cumhur Ter, Mehmet Şerif Demir, Burhan Yılmaz, Emrah Erol

Tarihsel ve Kültürel Değerleri Korumu Komisyonu: Esra Yılmaz Keskin, Şamil Sinan An, Ulvi Puğ, Erhan Uzunoğlu, İkbal Sezgin. 

İnsan Hakları ve Emek Komisyonu: Mahmut Esat Aslan, Orçun Altanhan, Rıdvan Tekin, Hamit Mumcu, Hıdır Alptekin.

Avrupa Birliği Komisyonu; Nesrin İlkutlav, Ali Yangir, Birol Özkardeşler, Ozan Ali İlgazi, Öztekin Tosun.

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu: Burcu Bostancıoğlu, Barış Özgen, İbrahim Ehem Demirci, Ali Yangir, Ahmet Yeniçırak.

Çocuk Hakları Komisyonu: Birol Özkardeşler, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Asker Güneş, Sibel Hür, Emrah Erol.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.