Başkan Batur'dan Beyaz Vagon talebi!

Başkan Batur'dan Beyaz Vagon talebi!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk’ün Beyaz Vagonu için çağrıda bulundu. 

Medya Ege- Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı, 13 yıldır İzmir Alsancak Garı girişinde sergilenen beyaz vagon TCDD tarafından yerinden kaldırıldı. Beyaz Vagon, Alsansak Garı'nda bir perona çekildi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Atatürk’ün Beyaz Vagonu'nun Alsansak Garı'nda bir perona çekilmesine sessiz kalmadı. Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak Beyaz Vagon'a talip olduklarını belirterek, "Yurdu demir ağlarla örerek, Cumhuriyetin kazanımlarını memleketin en uç noktarına taşıyan Ulu  Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak en önemli görevlerimizdendir" dedi. 

Sosyal medya Hesabından paylaşımda bulunan Başkan Batur, "Beyaz Vagon”a, Konak Meydanı’nda halkımızla buluşturmak üzere talibiz" notunu düştü. 

İşte o paylaşım;

ef76n25woaaurpn.jpg

Olay

İzmir Alsancak Garı önünde 13 yıldır sergilenen, Atatürk'ün yurt içi gezilerinde kullandığı vatandaşların ziyaretine açık beyaz vagon gece yarısı operasyonu ile yerinden kaldırıldı. TCDD Yetkilileri hafta başında yaptıkları açıklamada vagonun hava koşullarından olumsuz etkilendiği için yerinden kaldırılacağını belirtmişti. Vagonun kaldırılmasıyla ilgili haberler üzerine tepkilerden çekinen TCDD yetkilileri, vagonu bir gece yarısı operasyonu ile kaldırdı. Vagonun kaldırılma çalışmalarını fark eden bir grup gencin tepki göstermesine karşın vagon götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.