Başkan Batur'dan engelli ailelerini destekleyecek çalışma

Başkan Batur'dan engelli ailelerini destekleyecek çalışma

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Gözünüz arkada kalmayacak... Engelli çocuklarımızı ve ailelerini hayata bağlayacak, onların bakımını üstlenecek dev bir kompleksi İzmir'de hayata geçirmeyi hedefledik.

MEDYA EGE - Engelsiz Yaşam Köyü’nü, Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı’yla (EBKOV) birlikte Tepecik’te kuran Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ve ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Batur, Türkiye'ye örnek olacak dev bir kompleksi hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Batur, projenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını da söyledi.

baskan-baturun-en-guzel-projesi-1.jpg

547 ÇOCUĞA ÜCRETSİZ DEĞERLENDİRME

Başkan Batur’un “En güzel çalışmamız” diyerek tanımladığı Konak Engelsiz Yaşam Köyü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde zihinsel engelli çocuklara ve ailelerine destek veriliyor.

On bir dönümlük bir alan üzerine kurulu merkezde 0-6 yaş öncelikli olmak üzere, engelli ve gelişimsel olarak risk altında olan çocuklar fizik tedavi rehabilitasyon programına dahil ediliyor. Uzman çocuk fizyoterapist, çocuk gelişim uzmanı ve psikolog kadrosuna sahip merkezde 7-12 yaş ve 12-18 yaş grupları için destek, tamamlayıcı ve yoğun eğitim programları mevcut. Merkezde “Hayata Devam” projesi kapsamında 18 yaş üstü yetişkin bireylerin hayata katılımlarının sağlanması amacıyla iş-uğraş terapisi ve hobi atölyeleri yapılıyor.

baskan-baturun-en-guzel-projesi-1.jpeg

17 ÇOCUK MEZUN OLDU

Merkez yaklaşık beş yıllık sürede 547 çocuğa ücretsiz değerlendirme yaptı. Engel durumunu, eğitsel performansı ölçen bu değerlendirme, erken tespit sağlayarak çocuğun hayatının planlanması için büyük önem taşıyor. 17 çocuğun erken müdahale programıyla mezun olduğu merkezde bugün 180 bireye hizmet veriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.