Başkan Batur'dan kadına şiddete tepki!

Başkan Batur'dan kadına şiddete tepki!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Samsun'da yaşanan kadına şiddete sessiz kalmadı.

Samsun’da eski eşini çocuğunun gözü önünde feci şekilde darp eden İbrahim Zarap'a tüm Türkiye'de tepkiler çığ gibi büyüyor. Yaşanan şiddetin ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sessiz kalmayarak sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kadına şiddete tepki göstererek 'İstanbul sözleşmesi yaşatır' dedi.  

ev1imbjxeamvoch.jpg

Başkan Batur,  "Sürekli kadına şiddete hayır demek, lanetlemek, kınamak beni üzüyor. Artık kadınların korunduğu değil, güvenli yaşayacakları ortamın sağlanması gerekiyor. İstanbul sözleşmesi o ortam için önemlidir ve bir an önce hayata geçmelidir.  #istanbulsözleşmesi #kadınaşiddetehayır" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Samsun'un Canik ilçesinde bir şahıs, yere düşürdüğü eski eşini çocuğunun gözü önünde defalarca tekmeledi. Çocuğun anne diyerek ağlamasına aldırmayan saldırganın görüntüleri dehşete düşürdü. Olay, Canik Belediyesi önünde gece saatlerinde meydana geldi. Vatandaş kamerasına yansıyan olayda bir adamın yerde baygın yatan kadını defalarca tekmelediği görüntülendi. Kadın tekmelenirken yanındaki çocuğunun 'anne' diye ağlama sesleri sokakta yankılandı. Kadın kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.

Vatandaşlar olay esnasında balkonlarına çıkarak saldırgan adama tepki gösterdi. Bazı vatandaşlarsa olaya müdahale etmek için aşağıya indiler. Saldırgan İbrahim Z.'ye sokakta meydan dayağı atıldı. Yerde hareketsiz yatan kadın E.M.(25) ise hastaneye kaldırıldı. Olay sosyal medyaya yansımasının ardından büyük tepki çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.