Başkan Çetin'den önemli açıklamalar

Başkan Çetin'den önemli açıklamalar

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin, ekonomik gelişmeler hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin:

 

“Türkiye kendi politikalarını belirlerken müttefikliğe gölge düşürmemeye özen gösterdiği halde; maalesef hiç de hak etmediği Amerikan yaptırımları ile karşı karşıya kalmıştır. Bu yaptırım kararları müttefikliğin ve stratejik ortaklığın özüne ve ruhuna aykırıdır. Gerçekten müttefik olan, gerçekten dost olan ülkeler sorunlarını yaptırımlar uygulayarak değil, diyalog yoluyla çözerler. Hiçbir müttefik Türkiye’yi döviz kuru oyunlarıyla, enflasyon ve faiz baskısıyla köşeye sıkıştırmayı düşünemez. Türkiye’nin sözde müttefiki ve stratejik ortaklığı olan Amerika Birleşik Devletlerinin, Türkiye’ye yönelik almış olduğu yaptırım kararlarını asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

 

Son günlerdeki gelişmeler açıkça göstermiştir ki Türkiye’miz maalesef olağandışı bir saldırı altındadır. Büyük Türk milleti olarak hepimiz top yekûn iş dünyamızla, üreticilerimizle, ihracatçılarımızla, çalışanlarımızla hep birlikte el ele vererek bu çalkantılı dönemin üstesinden geleceğiz. Döviz kurlarının arkasına gizlenip ülkemize kin saçanların kirli oyunlarına asla izin vermeyeceğiz. Ekonomik tetikçilere verilecek en güzel cevap, işimize dört elle sarılmaktır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; “Biz daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz. Daha çok ihracat yapıp, daha çok istihdam oluşturacağız”. Daha çok üretim ve daha çok ihracat için üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın üzerindeki yükleri hafifletmemiz lazım.

 

İhracatçı mükelleflerimizin finansman maliyetlerinin azaltılması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması bakımından yasal hakları olan KDV iadelerinin tam ve zamanında yapılması büyük önem taşıyor. Böyle zor bir dönemde ihracatımızı artırabilmek için; ihracatçılarımızın üzerinde finansal bir yük haline gelmeden, ihracatta nakit KDV iadelerinin geciktirilmeksizin mutlaka hızlı ve tam zamanında yapılması gerekir.” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.