Başkan çöplüğünü temizledi!

Başkan çöplüğünü temizledi!

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne Ören Mezarlığı’ndaki çöp rezaleti, belediyenin dozerleri ve kamyonlarının seferberlik ilan ederek, çalışmasıyla son buldu.

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde bulunan Ören Mezarlığına, ölülerini ziyarete gidenler tepki içinde geri dönüyorlardı. Nedeni, mezarlığın yanındaki boş alanın ölülere saygısızlık yapanlar tarafından çöplük olarak kullanılmaya başlamasıydı. Çöplerin dağlar kadar olması kadar belediyenin burayı çöp depolama alanına dönüşmesine müsaade etmesine de tepkiler vardı.

2-666.jpg

Medya Ege Haber Merkezi’ne gelen ihbarlar ve fotoğraflarla yetinmedik, gittik, çöplük manzaralı hale gelen mezarlığı yerinde tespit ettik, görüntüledik. ‘Çöplük Manzaralı Mezar’ diye de haber haline getirdik. Vatandaşın haklı tepkisini habercilik görevimizi yerine getirerek, hem kamuoyuyla paylaştık, hem de bu durumdan sorumlu olanları bilgilendirdik.

3-471.jpg

‘Söz gider, yazı kalır’ atasözünden ve vatandaşın tepkisinden, yazdıklarımızdan haberdar olan Kemalpaşa Belediyesi, sabahın erken saatlerinde iş makinelerini hareket geçirerek, mezarlıktaki çöplük manzarasını ortadan kaldırdı.

Kepçelerin, kamyonların geldiği mezarlığın yanındaki boş alandaki bütün çöp yığınları kamyonlarla alınarak, olması gereken yere çöp depolama alanına götürüldü. Mezarında rahat uyumaya çalışan Kemalpaşa’nın geçmişinde yaşayanlar göremeseler de, onları ziyaret eden çocukları, torunları çöplükten kurtulmuş oldu.

1-801.jpg

Vatandaş, mezarların karşısındaki çöp dağlarına haklı tepkisini verdi. Medya Ege olarak biz gazetecilik görevimizi yaptık haber haline getirdik, yazdık. Kemalpaşa Belediyesi de, insanlar isyan etmeden, gazeteciler ‘Çöplük Manzaralı Mezar’ demeden yapması gerekeni yaptı. Başkan çöplüğünü temizledi. Ölülere saygısızlık son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.