Başkan Duran'dan meclis toplantısında sert açıklamalar

Başkan Duran'dan meclis toplantısında sert açıklamalar

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ziyareti sonrası sert açıklamalarda bulunan MHP Tire İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Arif Demirkan’a meclis çatısı altında cevap verdi.

Bizim milliyetçiliğimizin zekatını ödeyemeyecek arkadaşların sosyal medyada elinde tutuşturulan kağıtla beyanat vermelerini kabul etmediğini ifade eden Başkan Duran ‘’Bu mertlik değildir, konuşacak olan varsa yüzüme konuşsun’’ dedi.

Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Tire’yi ziyaret etmiş, bu ziyaretle ilgili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran sosyal medya hesabından Tunç Soyer ile fotoğrafını paylaşarak ‘’Abi, Kardeş olmak için aynı anadan doğmaya gerek yok, şehrimize hizmetleri için Sayın Başkanımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer vermişti. 

Bu fotoğraf sonrası MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan deyim yerindeyse zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu. Günlerdir sükûnetini koruyan Başkan Duran sessizliğini Tire Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısı birinci bileşiminde bozdu.

img-20210302-wa0007.jpg

Belediyelerin asli görevinin ilçelerin güzelleşmesini sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Duran ‘’Bize göre siyasi hesaplar sonucu çıkarılan bütün şehir yasası gereği ilçe belediyelerin görev ve yetki alanları ile ekonomik koşulları sıkıştırıldı. Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet akışı ilçemiz için hayati önem taşır. İzmir Büyükşehir Belediye Ailesinin kıymetli büyüğü Sayın Tunç Soyer’in sadece iki yılda ilçemize kazandırdığı hizmetlerin toplam bedeli 85 milyon TL civarındadır. Bu performans bizleri mutlu etmekte ve gelecek ile ilgili umudumuzu arttırmaktadır. 

Tunç Bey’in ziyaretinde şehrimizin tüm dertlerini aktardık, projelerimizi sunduk. Bu projeler sadece yetki alanımızdaki değil büyükşehrin yapması gereken projeler. İlçemizi ziyaretlerinde Sayın Başkanımız bize bakışını net olarak göstermiş ve projelerimiz uygun görmüştür. Bazı projelerin başlaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokrasisi çalışmalara başladı. Yeni bir Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi, yıllardır tüm adayların vaatlerinde yer alan otopark projesi, rekreasyon alanı projesi, balık hali projesi birer birer hayata geçecek’’ dedi.

screenshot_20210406_101932.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilçenin hizmetleri için işbirliği içerisinde olduklarını belirten Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran kendisine tekrar tekrar şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum, sağda solda , sosyal medyada konuşan kardeşlerimizi yüzümüze konuşmaya davet ediyor, böyle olayların bir daha yaşanmaması umut ediyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.