Başkan Engin duyurdu: Yukarıköy'de üretici pazarı açılıyor!

Başkan Engin duyurdu: Yukarıköy'de üretici pazarı açılıyor!

Narlıdere Belediyesi’nin İzmir Valiliğinin katkılarıyla restorasyonunu tamamladığı İzmir’in yeni turizm markası Yukarıköy’de yerel üretici pazarı kurulacak.

MEDYA EGE - İzmir Valiliğinin katkıları ve Narlıdere Belediyesi’nin 3 yıldır süren çalışmalarıyla restorasyonu tamamlanan, İzmir’in yeni turizm markası Tarihi Yukarıköy’de üretici pazarı kurulacak. Her hafta sonu saat 10.00 – 20.00 saatleri arasında kurulacak Pazar, yurttaşları aracısız sağlıklı gıdaya ulaştıracak. Böylede sürdürülebilir gıdaya da kolay ulaşım sağlanacak.

yukarikoy-13.webp

Konuya ilişkin Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yurttaşları üretici pazarına davet etti.

baskan-engin-bu-secimde-sandiga-gitmiyorum-de-15865123-amp.jpg

Başkan Engin, davetinde “Yerel gıda üretimini destekleyen, üretici ve tüketiciyi bir araya getiren Tarihi Yukarıköy Üretici Pazarı, her cumartesi-pazar saat 10.00-20.00 saatleri arasında vatandaşlarımızı bekliyor” cümlelerine yer verdi.

narlidere-belediyesi-y-yukarikoy-3-scaled.jpg

YUKARIKÖY PROJESİ

Adını Ali Onbaşı Deresi etrafındaki nar bahçelerinden alan Narlıdere’nin tarihi ve kültürel kimliği, bölgenin ilk yerleşim yerini kapsayan Yukarıköy Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile geleceğe taşınıyor. İzmir Valiliğinin katkıları ve Narlıdere Belediyesi’nin 3 yıllık yoğun çalışmasıyla aslına uygun olarak restore edilen yapılar, ziyaretçilerine geleneksel kültür deneyimini yaşatan bir ‘açık hava müzesi’ olarak hizmet veriyor. Geçmiş yaşam kültürünün izlerini barından, nüfusunu yüzde 90 oranında yerli halkın oluşturduğu Yukarıköy, kültür turizminin İzmir’deki yeni rotası olacak. Otantik yapısı ve zengin kültürel mirasıyla İzmir’in turizm destinasyonları arasındaki yerini alacak Yukarıköy, aynı zamanda toplumsal katılım ve sürdürülebilirliğin de merkezi olacak. Geleneksel mimarisi ve karakteri korunarak yaşayan bir müzeye dönüştürülen Yukarıköy’de yöre halkı da sağlam adımlarla sokağa çıkacak ve ekonomik özgürlüğe kavuşacak.

beatiful-pensive-girl-glasses-is-buying-fresh-carrots-local-farmer-s-market-1.jpg

Her hafta sonu yerel üretici pazarının kurulacağı tarih kokan bölgeye gelen ziyaretçiler hem yerel yemeklerin ve misafirperverliğin tadını çıkaracak hem de yeme-içme bölümleri ve kültür-sanat alanlarında yeni anılar biriktirecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.