Başkan Erdoğan: Özgecan Aslan’ı koruyamaz mıydık?

Başkan Erdoğan: Özgecan Aslan’ı koruyamaz mıydık?

Evine gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın 7. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nin tartışılıyor olmasına da tepki gösterdi.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan'ın 7'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir anma mesajı yayınladı. "Yapılacak yasal düzenlemeler ile bu suçlara yönelik caydırıcı cezalar uygulanabilseydi, belki önüne geçebilirdik bu felaketin ve diğerlerinin." diyen Başkan Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nin tartışılıyor olmasına da tepki gösterdi.

ozgecan-aslan-16-9-1644557882.jpg

Başkan Erdoğan, anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 yaşında vahşice katledilen Özgecan, eğer yaşasaydı bugün 26 yaşında olacaktı. Gelecek hayallerine ulaşamadan, gençliğini henüz yaşayamadan, tecavüz girişimine direndiği için öldürülen Özgecan’ı koruyamaz mıydık? Yapılacak yasal düzenlemeler ile bu suçlara yönelik caydırıcı cezalar uygulanabilseydi, belki önüne geçebilirdik bu felaketin ve diğerlerinin. O günden bugüne kadın cinayetlerinin azalmadan devam ediyor olması, bu konuda devlet olarak yeni düzenlemeler yapmamız gerektiğinin en büyük göstergesi. Oysa biz, İstanbul Sözleşmesi’ni tartışıyoruz hala.

Yeterli değil mi yaşanan acılar, hayattan koparılan gencecik kadınlar! Işıklar içinde uyu güzel kızım, ailene ve sevenlerine bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum."

619e463730a83-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.