Başkan Erhan Kılıç AIESEC İzmir ile bağ evinde buluştu

Başkan Erhan Kılıç AIESEC İzmir ile bağ evinde buluştu

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, AIESEC'in İzmir Şubesi ile Buca Belediyesi Bağ Evi'nde buluştu.

Medya Ege- Dünyanın en büyük, en fazla üyeye sahip olan ve en çok etkinlik gerçekleştiren gençlik organizasyonu AIESEC'in İzmir Şubesi ile görüşen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca'nın meşhur üzümlerini deneyimlemeleri adına gençleri Buca Belediyesi'ne ait Bağ Evi'nde ağırladı.

e9ed9mxwyaywion.jpg

Buca'nın değerlerini ve güzelliklerini sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Başkan Kılıç, "Belediyemizin bağlarında yetişen Bucamızın meşhur razakı üzümü ve benekli sultani üzümlerini, dünyanın dört bir yanından gelen gençlerle hasat ettik." diyerek gençlerle yaptıkları hasada ilişkin fotoğrafları paylaştı.

e9ed93yxmayycsh.jpg

5 ülkeden 21 genç
Tunus, İtalya, Portekiz, Ukrayna, Rusya’dan Buca’ya gelen ve 13 Eylül’e kadar çeşitli programlara katılacak olan 21 değişim katılımcısı genç, Buca Belediyesi Bağ Evi’nde gerçekleştirilen bağ bozumuna katıldı. Başkan Erhan Kılıç’ın da katıldığı etkinlikte, gençler Buca’nın meşhur benekli sultani üzümlerini hasat etti.

Buca’nın değerlerini ve güzelliklerini sadece ülkemize değil tüm dünyaya tanıtacaklarını belirten Başkan Erhan Kılıç, “Biz, bu topraklarda hala tarım yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Çünkü son zamanlarda hobi bahçeleri ve ticari işletmeler yoğunlaşmaya başladı. Bunlara karşılık, biz Buca’ya özgü razakı üzümünün burada yaşayabileceğini ve bundan buradaki toprak sahiplerinin para kazanabileceğini göstermek amacıyla böyle bir işlem yapıyoruz. Asıl amacımız, bu toprakları, bu coğrafyayı korumak, betona mahkûm etmemek” dedi. Bu amaçla tarımsal faaliyetlerin yanı sıra bilinçlendirme çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Başkan Erhan Kılıç, hem ülkenin dört bir yanından hem de yurtdışından gelen değişim katılımcılarını bağ evinde ağırlayarak, tarımı birebir görmelerini sağladıklarını kaydetti.

e9ed94-wyau0m-j.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.