Başkan Gümrükçü, 100. yıl coşkusunu sokaklardan başlattı

Başkan Gümrükçü, 100. yıl coşkusunu sokaklardan başlattı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediye bandosuyla sahaya indi.

MEDYA EGE - İzmir, Cumhuriyet'in 100. yılına kentin birçok yerinde gerçekleştirilecek programlarla hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, 100. yıl kutlamaları için kentin her yerini bayraklarla donatırken, belediye başkanları da vatandaşlara, Cumhuriyet Bayramı için çağrıda bulunuyor.

f9n3xwpxqamsngs.jpeg

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de, büyük güne sayılı günler kala, ekibi ile birlikte saha çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Gümrükçü, Maltepe Mahallesinde Cumhuriyet coşkusunu belediye bandosu ile vatandaşla paylaştı.

f9orwfrbmaeqfiy.jpeg

Vatandaşlara bayrak hediye ederek, vatandaşları kutlamalara davet eden Başkan Gümrükçü, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Başkan Gümrükçü paylaşımına "Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında bandomuzla birlikte Maltepe Mahallemizi ziyaret ettik. Coşkumuzu ve heyecanımızı esnaf ve vatandaşlarımızla paylaşmak adına Türk Bayrağı hediye ettik" notunu düştü.

f9n3xwqxaaamrta.jpeg

CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMI

Çiğli Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını dopdolu bir programla kutlayacak.

Türk pop müziğinin sevilen ismi Melek Mosso 26 Ekim Perşembe (yarın) günü Balatçık Meydan Parkı’nda sahne alacak. Değerli sanatçı birbirinden güzel ezgilerini Cumhuriyetin 100. yılında Çiğlililer ile birlikte söyleyecek.

100. Yıl Cumhuriyet Turnuvaları kapsamında düzenlenecek Badminton, Voleybol, Taekwondo, Tenis ve Masa Tenisi turnuvaları ile Golbol etkinliğinde sporcular kıyasıya mücadele edecek.

Müsabakalar Çiğli Atatürk Spor Salonu ile Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek.

cumhuriyet-bayrami.jpg

KUTLAMALAR HIZ KESMEYECEK

100. yıl kutlamaları 27 Ekim Cuma günü, 1935 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından yaptırılıp Çiğli’ye hediye edilen ve ilçenin tarihinde önemli bir yeri olan "Devrim İçin" anıtı ve üzerindeki otuz yıldır kayıp olan Atatürk büstünün orijinalinin ilk yerine eski haliyle yeniden konacağı törenle devam edecek. Aynı günün akşamı Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler, Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilecek "1923-2023. 100 Yılın Karşılaştırması" konulu söyleşide Cumhuriyetin 100 yıllık serüvenini Çiğlili vatandaşlar ile değerlendirecek. 28 Ekim Cumartesi günü THM Korosu, Şef Köksal Coşkun eşliğinde 100. Yıl Konserinde sahne alacak. Kutlamalar, 29 Ekim Pazar günü saat 13:00’te Çiğli Belediyesi Havacılık ve Uzay Kampüsü önünden başlayacak ve Çiğli İzban durağında bitecek 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü ile sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.