Başkan Gümrükçü: Belediye olarak eğitimde de varız

Başkan Gümrükçü: Belediye olarak eğitimde de varız

İKÇÜ yürütücülüğünde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğli Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen “TÜBİTAK 4005 Eğitimde Büyük Veri Uygulamaları ve Öğrenme Analitikleri” projesi açılış toplantısı yapıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) yürütücülüğünde, Çiğli Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen “TÜBİTAK 4005 Eğitimde Büyük Veri Uygulamaları ve Öğrenme Analitikleri” Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Agâh Tekindal’ın ev sahipliğinde başlayan açılışa, Rektör Vekili Prof. Dr. Turan Gökçe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile projeye katılmaya hak kazanan BİLSEM eğitimcileri katıldı.

Proje Yürütücüsü İKÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Agâh Tekindal, yaptığı açılış konuşmasında kapsam ve amaçlanan sonuçlarla ilgili bilgi verdi. Doç. Dr. Mustafa Agâh Tekindal, “Eğitimde Büyük Veri Uygulamaları ve Öğrenme Analitikleri projemizin nihai
hedefi katılımcılarda yöntembilim değişimi yönünde farkındalık yaratmaktır. Projemizde temel odaklandığımız nokta aslında büyük veri ve öğrenme analitikleri çatısı altında yeni eğilimleri anlatabilmektir. Değerli katılımcılarımız BİLSEM öğretmenleri, kısa ve orta vadede hem psikolojik hem de yetkinlik açısından gençleri hazırlayacak önemli bir kuruluş olarak karşımıza çıkmaktadır. Projemizin en önemli çıktısı eğitimcilerin ve öğrencilerin duygusal beyinle, dürtüsel impulsive karar vermek yerine kanıta dayalı veri işleyen ve analitik hale getiren projeler üretebilmesidir. Diğer bir çıktısı ise büyük veri işleme ve öğrenme analitikleri alanında okuryazarlık kazandırmaktır” dedi.

doc-dr-mustafa-agah-tekindal.jpg

“Son Üç Buçuk Yıldaki Teşvik Ve Desteklerle İvme Kazandık”

Rektör Vekili Prof. Dr. Turan Gökçe ise TÜBİTAK, YÖK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kademelerince desteklenen proje alanlarında İKÇÜ’nün de yükselen grafiğiyle var olduğunu aktardı. Prof. Dr. Gökçe, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Saffet Köse’nin de son üç buçuk yıldaki teşvik ve destekleriyle yürütülen çalışmalar ivme kazanmıştır. Yazılım odaklı bilgisayar mühendisliğimizim hareketlendirilmesi, Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkez’imizin kurulması, Prof. Dr. Ayşegül Alaybeyoğlu’nun müdürlüğünü üstlendiği merkezimiz ve ekibiyle kasım ayında yapılacak I. Uluslararası Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Kongresi’ne Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılım sağlaması söz konusu gelişmelerden sadece birkaçıdır. Beş gün sürecek bu proje eğitimi oturumlarının da eğitimin her basamağını tüm boyutlarıyla ele alacak, ortaya çıkacak somut veriler de her kademedeki eğitmenimizden, öğrencilerimize uzanarak verimliliklerine katkı sağlayacak sonuçlar ortaya koyacağına inanıyorum. Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Agâh Tekindal’ın şahsında tüm çalışma ekibini tebrik ediyor; ilimizde ağırladığımız tüm değerli BİLSEM eğitmenlerimize hoş geldiniz diyoruz” şeklinde konuştu.

rektor-yard-prof-dr-turan-gokce.jpg

“Çiğli Belediyesi Olarak Eğitimde de Varız”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de eğitim yerel yönetimin işi değildir demenin yöneticilik anlayışıyla uyuşmadığını ifade ederek; “Yerel yönetim hayatın içindeki her şeyi uygulamak tasarlamakla görevlidir. Eğitim, bu dönemde mahalle muhtarlarının bile görev alanına alması gereken bir konu başlığıdır. Biz Çiğli Belediyesi olarak bu önemli başlıkta İKÇÜ ile ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile her zaman iş birliği içinde olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

cigli-belediye-baskani-utku-gumrukcu.jpg

“Öğretmenlerimiz Daha Donanımlı Hale Gelecek”

Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ise yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla tüm projeler için hızla çalışmaya başladıklarını kaydetti. Okullarda bilimsel etkinliklere teşvikin önemine dikkat çeken Müdür Uğurlu, “Öğrencilerimizi, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nca (TÜBİTAK) düzenlenen bilim fuarları, bilim şenlikleri ve projelerine katılım üst düzeydedir. Geçtiğimiz yıl 4006 projesinde ilçemizden 13 okulumuzun projesi seçilerek sergilenmeye layık görüldü.4005 proje uygulamalarında da İKÇÜ, Çiğli Belediye Başkanlığı ile paydaş olduğumuz “Eğitimde Büyük Veri Uygulamaları ve Öğrenme Analitikleri” projemiz kabul edilmiştir.

Bu proje ile katılımcılara kendi branşlarıyla ilgili eğitim ve öğretimde yenilikçi yaklaşım kazandırılmasının yanında toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılması, dezavantajlı bölgelere hitap edebilmesi ve sonuçlarının ulusal boyutta sergilenmesi gibi noktalar hedeflenmiştir. Bu projemiz için diğer illerimizden ilçemize gelen 28 BİLSEM öğretmenimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

img-1904-1600x1067.jpg

Konuşmaların ardından Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Agâh Tekindal’ın moderatörlüğünde, İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Mehmet Emin Bakay, İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez, Arkas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erkan Erdik ile Eğitimci ve Yazar Kayhan Karlı’nın panelist olduğu oturuma geçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.