Başkan Günel 100 günlük faaliyetlerini açıkladı

Başkan Günel 100 günlük faaliyetlerini açıkladı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel: "Vatandaşlarımızın gülümsemelerine talibiz"

Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçede turizm seferberliği ilan eden Başkan Ömer Günel, “Kuşadası Belediye Başkanı seçildikten sonra sizlerle yaptığımız ilk basın toplantısında Kuşadası Belediyesi’ni devraldığımız mali ve idari tablo ile ilk yüz gün için planladığımız eylem planımızı açıklamıştım. Bugün ise bu 100 günü nasıl değerlendirdiğimizi ve yaptığımız işleri paylaşmak için bir aradayız. Başkan adaylığım öncesinde de belirttiğim üzere 100 günlük eylem planımız hazırdı.” diye konuştu. 

resized_dsc_2143.jpg

Kuşadası Belediyesi’ni 320 milyon TL’lik borçla devraldıklarını kaydeden Başkan Ömer Günel, ilk iş olarak tasarruf tedbirlerine ve gelir arttırıcı çalışmalara yöneldiklerini ifade etti. Alınan tedbirler ve yürütülen çalışmalarla 100 günlük süre içerisinde 2018 yılının aynı dönemine göre 5 milyon TL’ye yakın tasarruf ettiğine dikkat çeken Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin acil olanlar dışında tüm mal ve hizmet alımlarını durdurduğunu söyledi. Başkan Ömer Günel, ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen tüm araçların Kademe Birimi’ne çekildiğini ve u uygulama ile 2018 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına göre 30 bin 879 litre mazot, 4 bin 385 litre benzin tasarrufu sağlandığını belirtti. 

“BENİM EN ÖNEMLİ DANIŞMANIM SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLUDUR”

Bazı arkadaşlarımız tarafında bana seçim dönemi ve sonrasında danışmanlık aldınız mı diye sorular geliyor. Bunun tek bir cevabı var. Ben 10 yıllık süreç içinde bugün ki görevime hazırlanarak geldim. Ancak bugün benim en büyük destekçim Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğludur. Başım sıkıştığı anda büyükşehir bürokratlarını ararım. Sağolsunlar bana en fazla bir dakika içinde geri dönüş sağlıyorlar. 

“VATANDAŞLARIMIZIN GÜLÜMSEMESİNE TALİBİZ”

Seçim sürecinde de sıklıkla belediye başkanının makamının sokaklar olduğunu vurgulayan Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nda artık mobil belediyecilik döneminin başladığını ifade etti. Bu kapsamda haftanın iki günü vatandaşları makamında kabul ettiğine ve satın alınan mobil makam aracı ile vatandaşın ayağına gidilmeye başlanacağına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, sorunların daha hızlı ve etkin bir biçimde çözüme kavuşturulması amacıyla kurulan Güvercin Masa’nın yeniden yapılandırıldığını ve gezici ekibin faaliyete başladığının altını çizdi. “Biz güler yüzlü bir belediye yaratmak için yola çıktık ve vatandaşlarımızın gülümsemesine talibiz” diyen Başkan Ömer Günel, bunu yaratmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 

resized_dsc_2161.jpg

BÜYÜKŞEHİR İLE MÜŞTEREK HİZMET DÖNEMİ 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışma döneminin başladığını belirterek “Artık Büyükşehir belediyesi veya ilçe belediyesi ayrımı yapılmadan vatandaşlarımızdan gelen tüm sorun ve talepler tarafımızca değerlendirmeye alınıyor ve sağlanan koordinasyon ile vatandaşlara geri bildirimde bulunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin birimleri alt yapı, ulaşım, temizlik, park-bahçe, fen işleri, zabıta ile ilgili sorunlarda ortak ve eşgüdüm içerisinde hareket ediyor” diye konuştu. 

RUTİN BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ ARTARAK SÜRÜYOR

100 günlük görev süresi boyunca rutin belediyecilik faaliyetlerinin aksamadan ve artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Ömer Günel, 7-Nisan-17 Temmuz tarihleri arasında ilgili müdürlüklerce 70 parkta bakım, 49 bin 850 metrekarelik alanda yol çalışması yapıldığını, Karayolları’nın yetki alanında olmasına rağmen 18 kilometrelik çevre yolu güzergâhında bulunan orta refüjün bakımının tamamlandığını söyledi. Başkan Ömer Günel, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 550 adet yer üstü çöp konteynerinin alınarak ihtiyaç olduğu tespit edilen noktalara yerleştirildiğini belirterek sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşların her zaman yanında olduklarını vurguladı. 

İSTİHDAM SAĞLAMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 

Türkiye’de işsizliğin çok önemli ve acil çözüm bekleyen bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “Kuşadası Belediyesi’ne 100 gün içerisinde toplam 950 adet iş başvurusu yapıldı. Bu başvuruları Belediyemizin birimlerinde değerlendirme şansımız bulunmadığından ‘İşlendirme Ofisi’ adı altında bir birim kurduk. Başvuruları bu birimimiz aracılığıyla alarak Kuşadası’nda faaliyet gösteren ve personel arayan işletmelere yönlendireceğiz. Bugüne kadar 242 kişiyi işe yerleştirdik” dedi. 

ALTIN GÜVERCİN ŞARKI YARIŞMASI 2-7 EYLÜL ARASINDA

Kuşadası’nı festivaller kenti haline getirmek istediklerini yineleyen Başkan Ömer Günel, ilçe ile özdeşleşmiş çok önemli bir organizasyon olmasına rağmen 6 yıldır yapılmayan Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nın 2-7 Eylül tarihleri arasında yeniden düzenleneceğinin de müjdesini verdi. 

RUN AYDIN KUŞADASI İKİNCİ KEZ START ALACAK

2018 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlunun startını verdiği “Run Aydın Kuşadası” koşusu gelen büyük istek üzerine 2019 yılında Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi iş birliği ile ikinci kez start alacak.

YENİ PROJELER YOLDA 

Görevde bulunduğu 100 günlük süre ile ilgili olarak ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Başkan Ömer Günel, 100 günlük sürenin kendileri açısından başlangıç olduğunu belirterek önümüzdeki 100 günlük süre içerisinde 5 yıllık planın ortaya konması ve projelerin somutlaşması ile ilgili önemli adımlar atılacağını söyledi. Seçim sürecinde söz verdiği sahil düzenlemesi, kent meydanı, Tariş alanı, yeni belediye binası ve otogar projelerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde süratle yaşama geçireceklerini belirten Başkan Ömer Günel “Söz verdiğimiz her şeyi yapacağız” dedi. 

TASARRUF TEDBİRLERİ 

-320 milyon TL borçla devralınan Kuşadası Belediyesi, aldığı tedbirlerle 2018 yılı Nisan-Temmuz aylarına göre 5 milyon TL’ye yakın tasarruf etti. 

-Belediyenin 100 günlük süre zarfında toplam geliri 44 milyon 497 bin TL olurken, toplam gideri 43 milyon 316 bin TL olarak gerçekleşti. 1 milyon 181 bin TL Belediye kasasında kaldı. 

-Ekonomik ömrü dolmuş ve bakım onarım masrafları yükselen araçlar hurdaya ayrılmak sureti ile kullanımdan çekildi. 

-Tasarruf tedbirleri çerçevesinde vatandaşların sağlık işlemleri ve acil talepler dışında araç tahsisi uygulamasına son verildi ve mevcut araçlar sadece Belediyenin işlerinde kullanılmaya başlandı. 

-Akaryakıt ve kültür faaliyetlerinin harcamaları büyük oranda azaldı.

-Tasarruf tedbirleri çerçevesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sadece Müdürlüklerden gelen acil mal ve hizmet alımları yapıldı.

İHTİYAÇ FAZLASI ARAÇLAR KADEME BİRİMİNE ALINDI 

Tasarruf tedbirleri kapsamında Kuşadası Belediyesi tarafından kullanıldığı halde ihtiyaç fazlası olduğu tespit edilen tüm araçlar Kademe Birimi’ne çekildi ve 6 kiralık aracın sözleşmeleri iptal edildi. Bu uygulama ile 2018 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına göre 30 bin 879 litre mazot, 4 bin 385 litre benzin tasarrufu sağlandı. 

VATANDAŞLARLA BİRE BİR GÖRÜŞME 

Sorun ve önerilerini aktarmak amacıyla görüşme talep eden vatandaşlarla bire bir görüşülmeye başlandı. Birim müdürlerinin da katıldığı görüşmeler başkanlık makamında gerçekleşiyor ve vatandaşların talepleri değerlendirilerek sorunlar en hızlı şekilde çözülüyor. Vatandaşlar artık sorunlarının çözümü için muhatap aramak durumunda kalmıyor. 

MOBİL BELEDİYECİLİK DÖNEMİ BAŞLADI 

”Belediye başkanının makamı sokaklardır” anlayışı çerçevesinde mobil belediyeciliği sağlamaya yönelik adımlar atıldı. Otoparktan direkt başkanlık makamına çıkan asansörün yaşlı ve engelli vatandaşlar dışında belediye başkanı da dâhil olmak üzere kullanımına son verildi. Mahallelerde yaşanan sorunların yerinde tespitini sağlamak amacıyla belirlenen program ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleşecek halk buluşmaları Davutlar ve Güzelçamlı mahalleleri ile başladı.

KUŞADASI BELEDİYESİ’NE T.C. İBARESİ EKLENDİ 

Kuşadası Belediyesi tabelalarına ve yenilenen logoya Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklendi.

YENİ BİR KURUMSAL YAPI 

Kuşadası Belediyesi, yeni bir kurumsal kimlik oluşturmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında ilk adımı logo değişikliği ile attı. Kuşadası Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında karar verilen yeni logo kullanılmaya başlandı. Lacivert kale simgesinin üzerinde altın varaklı kuş ve dalga figürünün yer aldığı yeni logo beğeni ile karşılandı.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK 

“Şeffaf belediyecilik” anlayışı doğrultusunda Kuşadası Belediye Meclis toplantıları resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor.

FAYTONLAR KALDIRILDI 

Kuşadası kent merkezinde 8 yıldır faaliyet gösteren faytonlar kaldırılarak atlar emekliye ayrıldı. Hayvan severler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan karar, sosyal medyada, yerel ve ulusal basında büyük ilgiyle karşılandı. Karar İzmir ve Antalya’ya örnek oldu. 

GÜVERCİN MASA YENİDEN YAPILANDIRILDI 

 Kuşadalıların yaşadıkları sorunları hızlı bir biçimde çözmek ve vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek amacıyla faaliyet gösteren Güvercin Masa, 100 günlük süre içerisinde yeniden yapılandırıldı. Güvercin Masa personelinin eğitimleri tamamlandı. Sorunların yerinde tespitini sağlamak amacıyla Gezici Ekip birimi faaliyete başladı. 

HAYBULANS HİZMETE BAŞLADI 

Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yaralı hayvanlara olay yerinde ilk müdahalede bulunmak amacıyla 13 Mayıs’ta 7/24 esasına göre hizmete sokulan Haybulans aracılığıyla bugüne kadar 403’ü ağır olmak üzere toplam 912 hayvana müdahalede bulunuldu. 

CAN DOSTU HAYVAN MEZARLIĞI 

Kuşadası Belediyesi tarafından hayvan mezarlığı yapılması ile ilgili alınan kararın ardından çalışmalar başladı. Haybulans uygulamasının ardından yaşama geçirilecek olan 2 bin metrekarelik hayvan mezarlığı projesi hayvan severler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

SIFIR İŞGALİYE BAŞARIYLA UYGULANDI 

-Kuşadası çarşılarının en büyük olumsuzluklarından olan işgaliye sorunu esnafla düzenlenen toplantıların ardından Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan düzenli denetimlerle çözüldü. Esnafın da desteğiyle başarıyla yaşama geçirilen sıfır işgaliye uygulaması ile başta Kaleiçi olmak üzere tüm Kuşadası çarşıları daha düzenli bir görünüme kavuştu. 

-Kuşadası Belediyesi tarafından belirlenen seyyar satış noktalarında tek tip tezgâh uygulamasına geçilerek bu alanlarda görsel uyum sağlandı.

KUŞADASI ÇARŞILARINDA DEĞİŞİM BAŞLADI 

-“Sıfır işgaliye” uygulamasının başarıyla yaşama geçirilmesinin ardından Kuşadası çarşısının daha estetik hale getirilmesi ile ilgili olarak önemli adımlar atıldı. Bu kapsamda, Sağlık ve Barbaros caddelerini düzenli bir görüntüye kavuşturmak için esnafın kullanımı amacıyla her dükkânın önüne banklar monte edildi. Bankların üzerine tente yerleştirmeye yönelik çalışmalar sürüyor. 

-Çarşılarda bulunan parkelerin, kaldırımların ve yeşil alanların bakımı ve onarımı yapıldı. Düzenli denetimlerle estetiği bozan vitrin düzenlemelerine izin verilmiyor. Kuşadası Belediye Meclisi’nde kafe ve restoranlarda plastik masa ve sandalye kullanımının yasaklanmasına yönelik karar alındı. 

-İlan ve reklam tabelalarında yeni düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlıklar devam ediyor. Yeni yıldan itibaren Kuşadası’nda görüntü kirliliği yaratan tabela ve levhalara izin verilmeyecek. 

İSTİHDAM SAĞLAMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 

-Kuşadası Belediyesi’ne 100 gün içerisinde toplam 950 adet iş başvurusu yapıldı. Başvuru sahiplerinin 242’si işe yerleştirildi. 242 başvuru sahibinin 40’ı Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne, 20’si Güvercin Masa’ya,  70’i ise Arya A.Ş’ye alındı. 112 başvuru sahibine Kuşadası’nda faaliyet gösteren çeşitli işletmelerde vasıflarına uygun iş bulundu. 52 başvuru sahibi ise kendilerine sunulan işi kabul etmedi.  

-Kuşadası Belediyesi bünyesinde İşlendirme Ofisi kuruldu. İnternet sitesi üzerinden iş başvuruları direkt buraya yapılacak. Başvurular sisteme girecek. Uzmanlar tarafından yapılacak incelemenin ardından adaylar liyakat esasına göre işe yerleştirilecek.

TURİZMİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR İVME KAZANDI 

-2019 turizm sezonu Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen Turizm Haftası kutlamaları ile başladı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen kortej büyük ilgi gördü. 2 kilometre uzunluğa erişen kortej Kuşadası caddelerini adeta karnaval havasına büründürdü. 

-Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği MedCruise 54. Genel Kurulu Kuşadası’nda düzenlendi. 120 sektörel üst düzey temsilci ağırlandı. 

-2020 turizm sezonuna yönelik tanıtım çalışmaları kapsamında ulusal ve uluslararası fuarlara ilişkin takvim belirlendi. Fuarlara yönelik hazırlıklar sürüyor. 

KUŞADASI FESTİVALLER KENTİ OLACAK 

-Kuşadası Belediyesi tarafından 7 yıl aranın ardından Kirazlı Mahallesi’nde “Kiraz Festivali” düzenlendi. Suzan Kardeş ve Cem Karaca’nın Yol Arkadaşları isimli grubun sahne aldığı festivale 30 bin kişi katıldı. 

 -Kuşadası Belediyesi ile Caferli Muhtarlığı iş birliğinde düzenlenen Caferli Çiçek Şenliği’ne 10 bini aşkın vatandaş katıldı. Caferli’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikte, geleneksel yemekler, el işi takılar ve doğal ürünlerin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

-Bu yıl ilk kez düzenlenen Soğucak Günbatımı Şenliği büyük ilgi gördü.

-Davutlar Sevgi Plajı’nda bu yıl dördüncü kez düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali’ne 200 binin üzerinde genç katıldı. 70 solist ve grubun sahne aldığı Gençlik Festivali ilçenin tanıtımına önemli bir katkı sağladı. 

-En son 2013 yılında düzenlenen Kuşadası’nın marka organizasyonu Altın Güvercin Şarkı Yarışması’nı altı yıl aranın ardından Eylül ayında gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar başladı. 

KUŞADASI KÜLTÜR ve SANATLA DAHA GÜZEL 

-Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 100 günlük süre içerisinde 16 sergi, 12 söyleşi, 9 tiyatro oyunu ve 14 konser düzenlendi. 

-Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Hüsnü Arkan, Suzan Kardeş, Gülay, Sami Özer ve ünlü yazar Sunay Akın Kuşadalılarla buluştu. 

-Ramazan ayı boyunca her akşam kentin farklı noktalarında çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

-19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçılar Emre Aydın ile Hande Ünsal bir konser verdi. Konsere binlerce genç katıldı. 

-Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan Global Wellness Day bu yıl ilk kez 8 Haziran’da 6 bin kişinin katılımıyla Kuşadası Sevgi Plajı’nda kutlandı.

-Da Vinci İcatları Sergisi, Roma, Milano ve Chicago gibi dünya kentlerinin ardından Kuşadası’nda açıldı. Kuşadası Belediyesi ile Tales Matematik Müzesi işbirliğinde Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda açılan sergi 1 Eylül tarihine kadar görülebilecek. 

-Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, Türkiye’de tarihi kent dokularının korunması alanında çalışan en önemli kurumlardan olan Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

MUHTARLIKLARA DESTEK SÜRÜYOR 

Kuşadası Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından 23 mahalle muhtarlığının elektrik, su internet giderleri karşılanmıştır. 7 Nisan-17 Temmuz tarihleri arasında 23 mahalle muhtarlığının elektrik, su ve internet gideri toplam 13 bin 771 TL’dir.  

HEDEF TEMİZ ÇEVRE TEMİZ KUŞADASI 

-Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 100 günlük süre içerisinde ilçe genelinden günde ortalama 200 ton olmak üzere toplam 20.000 ton çöp toplanarak düzenli depolama alanına götürüldü. 
-İlçe genelinden 1.471,87 ton ambalaj atığı toplandı. Bu atıklar arak Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’nde ayrılarak geri dönüşüm firmalarına gönderilmek üzere preslendi.. 
-550 adet 770 litrelik yer üstü çöp konteyneri alınarak ihtiyaç olduğu tespit edilen noktalara yerleştirildi. 592 adet yer üstü, 15 adet yer altı çöp konteyneri bakımları yapılarak yenilendi. 
 -Toplam 43 adet okul ve 21 adet ibadethanenin düzenli temizliği yapıldı. 
-Güvercin Masa, çağrı merkezi ve internet üzerinden gelen katı atıkların toplanması, cadde, sokak, yol temizliği, moloz ve konteynerle ilgili toplam 2.272 adet şikayet ve talep yerinde değerlendirilerek çözüme Kavuşturuldu. 
 -Rutin olarak sürdürülen ilaçlama faaliyetlerine ek olarak vatandaşlardan 514 adet ilaçlama talebi sonuçlandırıldı. 

PERİYODİK ÇEVRE YOLU REFÜJ BAKIMI 

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kuşadası’nın İzmir girişinden Güzelçamlı Mahallesi girişine kadar olan toplam 18 kilometrelik yol güzergâhında Karayolları tarafından bitirilemeyen orta refüjün bakımı yapıldı. Ot biçme ve temizlik çalışmaları Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından belirli aralıklarla devam ettiriliyor. 

70 PARKIN BAKIMI YAPILDI 

-Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 7 Nisan-17 Temmuz arasını kapsayan 100 günlük süre içerisinde Kuşadası merkez, Davutlar, Güzelçamlı, Soğucak, Yayla, Caferli, Çınar, Kirazlı ve Yeniköy mahallelerinde yer alan toplam 70 parkın bakım çalışması yapıldı. 
-Karaova Mahallesi’nde bir parkın yapımı tamamlandı. İkiçeşmelik Mahallesi’nde bir parkın yapımına ise devam ediliyor. 
-Şehir merkezinin trafiğe kapalı olan caddeleri başta olmak üzere 9 farklı noktasına toplam 147 bank monte edildi.

100 GÜNDE 49 BİN 850 METREKARELİK YOL ÇALIŞMASI 

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 7 Nisan-17 Temmuz 2019 tarihleri arasında 21.600 metrekaresi parke, 750 metrekaresi kaldırım, 8.000 metrekaresi sıcak asfalt olmak üzere toplam 30.350 metrekare yolun yapımı tamamlandı. 19.500 metrekarelik alan ise tesviyesi yapılarak stabilize hale getirildi. 

SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN ÖDÜN YOK 

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından 100 gün içerisinde: 

-126 ihtiyaç sahibi vatandaşa toplam 71..400 TL nakdi yardımda bulunuldu. 

-52 aileye Hoş Geldin Bebek ziyareti yapıldı. 

-13 Mayıs tarihinde faaliyete geçirilen Ev Taziye Ziyareti kapsamında 90 cenaze evine taziye mektubu, kolonya, lokum ve kahveden oluşan set ulaştırıldı. 

-20 kişiye Muhtaç Asker Aile Yardımında bulunuldu. 

-Bu yıl ilk defa hayırsever vatandaşlar tarafından hibe edilen 2.000 adet gıda paketi ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. 

-Yolda kalmış 28 vatandaşa yolcu bileti alınarak memleketlerine gönderildi. 

-Evde Bakım hizmeti kapsamında 104 kişiye ev temizliği hizmeti, 178 kişiye ise haftada bir banyo hizmeti verildi. 

-Engelli ve hasta vatandaşlara 7’si tekerlekli sandalye, 3’ü tuvalet sandalyesi, 2’si volker, 7’si ise hasta yatağı olmak üzere toplam 49 adet medikal malzeme desteğinde bulunuldu. 

-Kadın Danışma Merkezi’nde psikologlar tarafından 104 danışan ile 250 görüşme,  psikolojik danışman tarafından ise 52 danışan ile 139 görüşme gerçekleştirildi. 

-145 defin işlemi, 63 adet kısa mesafe cenaze nakli işlemi,  16 adet uçakla cenaze nakil işlemi,  17 adet İzmir Adli Tıp kurumuna cenaze nakli gerçekleştirildi.

İMAR UYGULAMALARI 

Kuşadası Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 100 gün içerisinde Uydukent plan tadilatı da dahil olmak üzere 5 plan tadilatı Kuşadası Belediye Meclisi’nde onaylanarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne sevk edildi. 

-1.123 dilekçe yanıtlandı.
- 22 imar uygulaması gerçekleşti. 
-17 adet yol kotu belgesi, 36 adet imar durum belgesi, 81 adet ruhsat verildi. 
-31 mimari kontrol yapıldı.

İMAR BARIŞI 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan İmar Barışı kapsamında Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, 100 gün içerisinde 3.471 adet yapı kullanım belgesini arşivine ekledi. 

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR 

-Dilencilik yapan, çevreyi kirleten, hurdacılık yaparak vatandaşlara rahatsızlık veren, izinsiz afiş asan, izinsiz olarak seyyar satıcılık yapan ve vatandaşların istirahat saatinde gürültülü inşaat çalışması yapan kişilere ve firmalara 280 adet idari para cezası işlemi uygulandı. 

-Trafiğe kapalı alanlarda ve kaldırımlarda araç-motor park ederek işgal oluşturan ve yayaların geçişini engelleyen 1.422 kişinin bilgileri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden temin edilerek haklarında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 maddesi gereğince yasal işlem yapıldı. 

-Hafriyat döküm alanları haricindeki yerlere moloz döken, büyük iş makineleriyle yolların bozulmasına neden olan, emre aykırı davranış gösteren kişi ve kurumlara 118 adet tespit tutanağı tanzim edilerek Belediye Encümenine havalesi sağlandı. 

-Sıfır işgaliye uygulamasıyla ile ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda esnafla görüşüldü ve fikirleri alınarak sıfır işgaliye uygulaması hayata geçirildi. Ayrıca mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’nde olan özel alanlar ile belirlenen işletmelere tespitli kullandıkları bölgelerle ilgili olarak 60 adet işgaliye işlemi yapıldı. 

-2019 yılı içerisinde vatandaşlardan gelen 3.803, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen 2.333 olmak üzere toplamda 6.136 başvuru sonuçlandırıldı. 

ARYA A.Ş’NİN 4 MİLYON 100 BİN TL’LİK BORCU ÖDENDİ 

-12 milyon 500 bin TL zararla devralınan Kuşadası Belediyesi’ne ait Arya Turistik Tesisleri A.Ş’nin cari borçlar, kredi borçları, çek ödemeleri, SGK, Vergi Dairesi ve personel maaşlarından oluşan 4 milyon 100 bin TL’lik borcu 7 Nisan-17 Temmuz tarihlerini kapsayan 100 günlük zaman aralığında ödendi.
-ARYA A.Ş tarafından işletilen kafe, restoran ve plajların eksikleri giderilerek yeniden yapılandırıldı.
-ARYA A.Ş. kişilerin arka bahçesi olmaktan çıkarılarak profesyonel yöneticilere devredildi.   

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA 

Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında koordineli çalışma dönemi başladı. Büyükşehir belediyesi veya ilçe belediyesi ayrımı yapılmadan vatandaşlardan gelen tüm sorun ve talepler Güvercin Masa aracılığıyla alınarak büyükşehirin  yetki alanında bulunan konular Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletiliyor ve konunun takibi sağlanarak vatandaşlara geri bildirimde bulunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin birimleri alt yapı, ulaşım, temizlik, park-bahçe, fen işleri, zabıta ile ilgili sorunlarda ortam ve eşgüdüm içerisinde hareket ediyor. 

DOĞAL GAZ YATIRIMLARI ÖNE ALINDI 

Kuşadası’nda konut ve işletmelerde doğal gaz kullanımının sağlanmasına yönelik çalışmalara hız verildi. Doğal gaz dağıtımını üstlenen Enerya A.Ş yetkilileri ile ilgili gerekli görüşmeler yapılarak önceki dönemde 2020 sonrası için öngörülen yatırım planlaması 2019 sonrasına kaydırıldı. 

KURUM İÇİ EĞİTİM 

Kuşadası Belediyesi, vatandaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla başta Zabıta Müdürlüğü çalışanları olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm birimlerde kurum içi eğitim faaliyetlerine hız verdi. 

YEREL ÜRETİCİYE DESTEK 

Şeftalisi ile ünlü Davutlar ve kirazı ile ünlü Kirazlı mahallelerinde yılın ilk hasatlarına katılınarak çiftçiler yalnız bırakılmadı. Kuşadası Belediyesi tarafından turizm faaliyetleri ile anılan Kuşadası’nı, sahip olduğu tarımsal zenginlikler alanında öne çıkarmak ve markalaşmayı sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.  

BASINDA KUŞADASI 

Kuşadası Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 7 Nisan-17 Temmuz tarihleri arasında basın kurumlarına Kuşadası Belediyesi’nin faaliyetlerine ilişkin toplam 125 adet basın bülteni servis edildi. Bu süre içerisinde Kuşadası Belediyesi;

-Ulusal yazılı basında 65 kez, 
-Ulusal dijital basında 410 kez, 
-Ulusal görsel basında 12 kez, 
-Bölgesel yazılı basında 126 kez,
-Bölgesel dijital basında 398 kez,
-Bölgesel görsel basında 5 kez,
-Yerel yazılı basında 460 kez, 
-Yerel dijital basında 3.332 kez, 
-Yerel görsel basında 5 kez çeşitli faaliyet ve uygulamaları ile yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.