Başkan Gürbüz Foça Kent Konseyi'nde 9 Ay'ını anlattı!

Başkan Gürbüz Foça Kent Konseyi'nde 9 Ay'ını anlattı!

İzmir’in Foça İlçesi’nde 31 Mart 2019 seçimleri sonrası yeniden oluşturulan Kent Konseyi olağan İlk genel Kurul toplantısını 31 Ocak 2020 Cuma günü yaptı.

Toplantıya katılan Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz 9 aylık dönemde ilçe genelinde yapılan çalışmaları hazırlanan görsel sunum eşliğinde anlattı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu’da konuk olarak genel kurulu izledi. Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar’ın toplantı gündemi ve konular hakkında bilgilendirmesinin ardından kürsüye Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz geldi.

KÖYLERDE BELEDİYE TESİSLERİNİ KÖYLÜ KADINLAR İŞLETECEK

Yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı açıklamalar yapan Gürbüz, Gencelli, Bağarası, Yenibağarası ve Ilıpınar mahallelerinde beton parke, bordür ve taş döşeme işlerinin sürdüğünü, 58 kilometrelik bir güzergahta 3 ayrı şantiyede su borularının yenilenmesine devam edildiğini, Fevzipaşa Mahallesi’nde ve olmayan mahallelerde kazı kurulundan alınan izİnler çerçevesinde kanalizasyonların arıtma sistemine bağlanmasına başlanacağını, yüz yılı aşkın süredir Foçalıya hizmet eden sokak çeşmelerinin yeniden aktif hale getirilmesine başlandığını, atıl durumdaki 3 sosyal tesisin faal hale getirildiğini,  geçtiğimiz yaz belediyenin bu tesislerden önemli sayılabilecek bir gelir elde ettiğini, köylerde tespit ettikleri  belediye tesislerinin onarıldığını ve orada yaşayan kadınların işletmesine verildiğini, üreticilerin direkt satış yaptıkları yerlerin tadilatlarını gerçekleştirdiklerini, Foça Bilimler Köyünün Bilimler Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle kurulmaya başlandığını, bu projenin benzerlerinin bazı diğer diğer ilçeler tarafından da yapılmak istenmesine yönelik talepleri duyduklarını ve ilk olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

0-(8)-022.jpg

FOÇA BELEDİYESİ TAPULU 900 GAYRIMENKUL VE  KİRADA 190 DÜKKANIN SAHİBİ

Fatih Gürbüz; “ Foça Belediyesi 900’e yakın gayrımenkul tapusu 190 adet kirada dükkanı olan bir belediye. Ancak buralardan çok az gelir elde ediyor. Bunu düzelteceğiz. Hiç kimseden 5 yıldan beri işgaliye, 8 yıldan beri reklam, ilan, tabela harç ve vergileri alınmamış. Şimdi biz bunları tahsil etmeye kalkınca ilgili vatandaşlar şaşırıyor. İlçemizde sayıları oldukça fazla olan sokak hayvanları için 2 ilaveyle 3 veteriner ve 8 personel çalışıyor. Dışarıdan gelip bırakılmaları önleyerek, varolanları kısırlaştırarak, ısırılma vakalarının sık olduğu bölgelerde müdahale ederek  sorunu çözmeye çabalıyoruz. Bütün parklar atıl durumdaydı. 15 adet oyun parkını faal hale getirdik. İçme suyunun önümüzdeki   50-60 yıl sorun teşkil etmeyeceği bir çalışmanın içindeyiz. Menemen Foça hattını ve şehir içini tamamen yeniliyoruz. Şu anda içilmesi sakıncalı olan tarihi sokak çeşmelerimizin kaynaklarına ulaştık. Hattı sağlıklı su içilebilecek hale getiriyoruz.  Kaçak yapılarla mücadele ediyoruz. Dikey değil yatay yapılaşmaya onay veriyoruz. Sakin Şehir Ciitta Slow olma yolunDayız. 2020 tüm çalışmaların artarak süreceği bir yıl olacak” dedi.

Gürbüz’ün konuşmasının ardından Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel yeni dönemde oluşturulanAna Yürütme Kurulu,  Çevre, Kültür Sanat, Turizm, Kadın, Engelli ve Mahalle Meclislerinin çalışmaları hakkında bilgi aktardı. 6 aylık faaliyet döneminde meclislerin gerçekleştirdikleri ve projelendirdikleri konuları içeren sunumları izletti.

Son bölümde; hazırlanan ve önceden genel kurul üyelerinin değerlendirmesine sunulan yönergeler oylanarak kabul edildi.

Katılımcıların dilek, temenni ve önerilerinin alınmasıyla genel kurul toplantısı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum