Başkan Gürbüz: Foça'nın doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini tanıtıyoruz

Başkan Gürbüz: Foça'nın doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini tanıtıyoruz

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça'nın sahip olduğu eşsiz doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini fuar ziyaretçileriyle paylaşmak için özel bir tanıtım programı hazırladıklarını söyledi.

İzmir’in sevilen ilçesi Foça, 92’nci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki yerini aldı.

Uluslararası Cittaslow Birliği üyesi Foça Belediyesi, ilçenin turistik ve kültürel değerlerini yerli ve yabancı fuar ziyaretçileri ile turizm profesyonellerine tanıtmaya başladı.

FLAMENKO GÖSTERİSİ VE 2 BİN MİDYE İKRAMI

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış gününde Foça standı önünde Foça Belediyesi dans kursu öğrencileri flamenko gösterisi yaptı. Yöresel mutfağında balık ve deniz ürünleri önemli bir yer tutan Foça’nın Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve mesai arkadaşları, fuar ziyaretçisi vatandaşlara iki bin adet midye ikram etti.

foto-9.jpg

"DEĞERLERİMİZİ KEŞFEDİN"

Kentlerinin sahip olduğu eşsiz doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini fuar ziyaretçileriyle paylaşmak için özel bir tanıtım programı hazırladıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Foça'nın tarihi zenginlikleri ve tarımsal değerlerinden ilham alarak düzenlediğimiz standımızı ziyaret etmenizi çok arzu ediyoruz. İlçemizin değerlerini keşfetmeye bekliyoruz’’dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI ZİYARET ETTİ

Foça Belediyesi standını ziyaret edenler arasında Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’da yer aldı.

FUAR STANDI ÖZENLE HAZIRLANDI

Antik çağ Foça’sının denizcilik ruhunu yansıtan Trireme tarzı Kybele gemisinin burun maketi ve Foça manzarası fotoğrafları ilgi odağı oldu.

Uzun Havuz Belediyeler Sokağı'ndaki Foça Belediyesi standında, fuarın sona ereceği 10 Eylül Pazar gününe dek, Foça Fokoop Doğal Ürünler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üretimi ‘Eskiden’ zeytinyağı, sabun, lavanta yağı, kantaron yağı, seramik, ahşap, dokuma, resim ve benzeri ürünlerinin yanı sıra antik Phokaia üzümünden elde edilen Foça Karası ve şarabı tanıtılacak. Foça hakkında bilgiler veren broşürler, Foça Belediyesi’nin projelerini ve çalışmalarını anlatan kitapçıklar dağıtılacak.

foto-8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.