Başkan İduğ, pazarcı esnafıyla bir araya geldi!

Başkan İduğ, pazarcı esnafıyla bir araya geldi!

Bornova Yeni Pazaryeri, esnaf tarafından sevinçle karşılandı

Bornova Belediyesi’nin İzmir Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında Yeni Pazaryeri açacak olması sadece bölgedeki vatandaşlar değil, Özkanlar Pazaryeri’nin 2017 yılı sonunda mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından mağdur olan pazarcı esnafında da büyük memnuniyet yarattı.  Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından İzmir Pazarcılar Derneği’ni ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafaİduğ, esnaf tarafından alkışlar ve tezahuratlarla karşılandı. Pazarcılar, İduğ’a çiçek vererek teşekkür etti.

Başkanımız büyük çaba harcadı

Özkanlar Pazaryeri sorununun 22 aydır devam ettiğini söyleyen İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a teşekkür etti. Acar, “Bu bir ekmek davasıydı. Başkanımız Mustafa İduğ, bu konuda büyük çaba sarfetti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

_brn0191-w3000.jpg

Bu sorunu birlikte çözdük

Başkan Mustafa İduğ ise Türkiye’deki 3 milyon işletmenin yüzde 99’unu esnafın oluşturduğunu dikkat çekerek, “Bu anlamda Özkanlar’da tezgah açan esnafımızın mağduriyetini gidermek bizim için çok önemliydi. Bölgedeki pazaryeri sorununu Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İzmir Pazarcılar Derneği ile birlikte çözdük” diye konuştu.

12.219  metrekare alanda kurulacak pazarda, 640 tezgahın yer alacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sadece bir değil haftanın belli günleri açık kalacak aktif bir pazar hedeflediklerini söyledi. Yeni pazaryerini en kısa sürede hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden İduğ, pazarda özellikle yerel üreticilere ve kadınlara daha geniş imkan sağlayacak düzenlenmeler planladıklarını kaydetti.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.